Početna
Utorak, 26.Svibnja 2020 (06:18:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Mjesec hrvatske knjige u porečkom Domu za starije i nemoćne: za sve su krivi mobiteli

Poreština, 06.11.2019. (09:39)

– Za sve to danas, ki je došlo sve to grdo, za sve su krivi telefoni. Nedan se ne druži, po cesti gredu vajk s glavon doli u mobitelu. Nan je bilo puno lipje kad smo bili mali, izjavila je jedna korisnica Doma na druženju s temom Kad smo bili mali koje je Gradska knjižnica Poreč u sklopu projekta Sretne priče organizirala 5. studenog. 

Projekt Sretne priče kojim je ovaj put obilježen Mjesec hrvatske knjige provodi se još od 2016. s ciljem omogućavanja starijima i nemoćnima putovanja u sretne trenutke u mašti. Tema susreta Kad smo bili mali izmamila je brojne osmijehe na umorna lica i podsjetila na doba drvenih kolica, povijanja djece, zaštite od uroka, život na paši uz blago i nakratko im izbrisala bore.

Mirjana Margetić, viša muzejska pedagoginja i kustosica Etnografskog muzeja Istre iz Pazina korisnicima je Doma govorila o iščezlom vremenu i svim zapisanim i nezapisanim pričama o isprepletenosti sjećanja, znanja i pričanja o materijalnoj i nematerijalnoj kulturi djetinjstva. Prikazom bitnijih događaja tijekom odrastanja, oživjela je nekadašnji svakodnevicu i brojne uspomene.

I dok su se jedni prisjetili kako se nekad čitalo samo Očenaše, a drugi ponosno pokazali vještine vezane za moderne tehnologije, svi su se složili u jednom - knjige i slikovnice i danas su nezamjenjive za razvoj i obogaćivanje mašte novih naraštaja.

Projekt Sretne priče se nastavlja, a svi zainteresirani mogu se uključiti putem web stranice projekta ili dogovora telefonskim putem na broju 434-196. (sj)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno