Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (22:31:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Vikend u znaku Martinje u Vrsaru

Poreština, 05.11.2019. (12:20)

Vrsar će proslavu dana svog zaštitnika svetog Martina obilježiti sportskim, kulturnim i zabavnim programom tijekom nadolazećeg vikenda.

Sportski program započet će već u četvrtak, 7. studenog u 15 sati, međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar.  U subotu 9. studenog s početkom u 9.45 sati održat će se gastro biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije. Tijekom biciklijade kušat će se proizvodi lokalnih proizvođača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino. Biciklijada je ostvarena u sklopu projekta Interreg SI-HR Uživam tradicijo. Od 16 sati u vrsarskom će se caffe baru Cool održati turnir u pikadu. Sportski dio zaključit će se rekreativnim pješačenjem u organizaciji planinarskog kluba Planik, s polaskom u 9 sati s vrsarske autobusne stanice. 

Nedjeljno popodne obilježit će program na trgu Degrassi. Od 16 sati posjetitelji će se moći uključiti u radionice slikanja, sviranja, kuhanja i izrade eteričnih ulja s lokalnim udrugama i upoznati eko proizvode vrsarskih osnovnoškolaca. Porečki će Delfini u 16.30 zasvirati na svojim limenim glazbalima, a u 17.30 sati nastupit će funtanska Udruga LOZE i Zbor Zajednice Talijana Vrsar. Popodnevne sate ispunit će i nastup učenika glazbene škole te benda Magnolija, a u 19 sati održat će se koncert benda FEBRA. 

Vrsarske će udruge u nedjelju od podneva kuhati za svoje sugrađane, a ove godine birat će se i najbolji tim u pripremi brodeta od sipa i palente. Ponudu će upotpunjavati turnir u briškuli u Zajednici Talijana u 17 sati, prezentacija mladog vina Privitelio iz Flengi, istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama te radionica Tradicionalna jela od plave ribe, ostvarena također u sklopu projekta Interreg SI-HR Uživam tradicijo. U 18 sati održat će se i natjecanje u pripremi istarske supe. 

Proslava će završiti misom na sam Dan sv. Martina, u ponedjeljak u 11 sati. (sj)

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA SPORTSKIM MANIFESTACIJAMA I TURNIRU:

  • Biciklijada: u subotu od 9 do 10 sati ispred mesnice Kalčić  (Dalmatinska 1, Vrsar)
  • Pješačenje: na broj 0915078 019 (Igor Ostojić). 
  • Turnir u briškuli: pola sata prije početka u prostoru Zajednice Talijana Vrsar. 
  • Ostale aktivnosti otvorene su za sve zainteresirane bez prijave. 


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Scan4menu Poreč