Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (22:38:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U Dječjem vrtiću „Radost“ svečano obilježen Dan kruha

Poreština, 05.11.2019. (12:24)

Tijekom mjeseca listopada u svim su se gradskim i područnim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića „Radost“ provodile aktivnost na temu „Od zrna do pogače“. Kroz priče, pjesme i likovno izražavanje djeca su upoznala kako kruh nastaje i koliko je važan u svakodnevnom životu. S načinom njegova nastanka upoznali su se i kroz šetnju šumom i sakupljanjem plodova, posjete mlinu, krušnoj peći, pekari i trgovini. Neki su pripremili i priredbu. Najveće iznenađenje i radost bila je kiša lišća koja je ih je zatekla u šumi. Ali, to nije sve!

Sva djeca, pa i oni najmlađi iz jaslica, aktivno su sudjelovali u izradi različitih vrsta kruha i krušnih proizvoda. Oblikovali su tijesto, a neki ga umijesili ili ukrašavali sjemenkama. Nakon što su ga tete kuharice ispekle, svako je dijete uz ručak dobilo svojim rukama izrađen kruh. Samo je ponos bio vrjedniji od djela!

Provedenim aktivnostima odgojiteljice upoznaju djecu s plodovima našeg zavičaja, kulturom ophođenja prema kruhu, životnim ciklusom poljoprivrednih kultura i izgrađuju pozitivne stavove prema kruhu i plodovima prirode koji se koriste za njegovu pripremu.

U organizaciju i provedbu svečanosti uključili su se i roditelji. Tako je, primjerice, u jednoj skupini, roditelj - profesionalni kuhar umijesio tijesto, a djeca su ga uz pomoć odgajateljica oblikovala, ovaj put ne za kruh već za pizzu. Kada se vrtićem proširio opojan miris, bio je to znak da su pizze gotove i da je vrijeme za ručak.

Kada se male i velike ruke slože puno se toga može, dokazalo se i u odgojnoj skupini u kojoj su djeca i roditelji zajedno pripremali kruh. Dok se čekalo da se kruh ispeče, zdravstvena voditeljica je održala radionicu na kojoj je izrađena piramida zdrave prehrane.

Ništa ne može biti slasnije od vlastitim rukama pripremljenog kruha, pizze ili domaćih keksa pri čemu su ruke i umijeće odraslih samo pripomogli.

Svi oni koji nisu bili u vrtiću i osjetili miris kruha mogu pogledati kako su mali pekari obavili svoj pekarski zadatak. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Scan4menu Poreč