Početna
Četvrtak, 4.Lipnja 2020 (21:59:05) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Kino Poreč

Poreč će sljedeće godine ugostiti više tisuća karatista

Sport, 05.11.2019. (08:19)
WKF Youth training camp u Umagu prošle godine (umag.hr)
WKF Youth training camp u Umagu prošle godine (umag.hr)

Poreč i njegove sportske dvorane Žatika i Intersport će od 28. lipnja do 5. srpnja sljedeće godine ugostiti jednu od najmasovnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj i najmasovniju karate manifestaciju u svijetu: kamp, Svjetski kup i Ligu mladih (WKF Youth Training camp, WKF Kids U12 i U21 World Cup i WKF Karate1 Youth League)

WKF Kamp održat će se od 28.6. do 1.7.2020. u sportskoj dvorani ''Intersport'' u Zelenoj laguni, gdje će nekoliko tisuća karatista iz čitavog svijeta trenirati kate i borbe s desetak instruktora, osvajača europskih i svjetskih medalja.

U sportskoj dvorani ''Žatika'' 2.7.2020. održat će se WKF Cup, a od 3. do 5.7.2020. WKF Karate1 Youth League.

Događaje organiziraju Svjetska karate federacija i Hrvatski karate savez. Od 2014. se manifestacija održavala u Umagu kojem je ove godine karate donio 6201 noćenje i gotovo tri tisuće sudionika iz više od 80 zemalja sa svih kontinenata, doznajemo u Plavoj laguni.

WKF Youth training camp u Umagu prošle godine (umag.hr)
WKF Youth training camp u Umagu prošle godine (umag.hr)

Treninzi s legendama karate sporta

Glavni cilj Kampa je trening s legendama karate sporta i vrhunskim svjetskim prvacima u prijateljskoj atmosferi, te usavršavanje pojedinaca i upoznavanje s najnovijim dostignućima u svijetu karatea. Svrha samog Kampa, Svjetskog kupa i Lige mladih je i ta da se u Poreč dovedu najbolji karatisti svijeta, koji će ovim događajem dodatno napredovati u natjecateljskom smislu, rekao nam je Mirko Banović iz porečkog karate kluba Finida.

Karate1 je manifestacija koja je u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i sastoji se od nekoliko najjačih natjecanja godišnje za službene kategorije, a koja se odvijaju diljem svijeta i redovito okupljaju najbolje natjecatelje u svijetu karatea, mahom reprezentativce, budući da upravo na njima natjecatelji sakupljaju bodove za službenu WKF rang listu. Nakon svjetskih i kontinentalih prvenstava, upravo Karate1 obuhvaća 3 najprestižnija natjecanja otvorenog tipa u svijetu: Karate1 Premier League, Karate1 Series A i Karate1 Youth League, koja tako spadaju u drugi najviši nivo natjecanja u svijetu.

Karate1 Youth League je novoformirano natjecanje, pokrenuto kao vrh karatea u mlađim uzrasnim kategorijama, dok Karate1 Youth League ima cilj postati platforma za razvoj najmlađih koji su u potrazi za daljnim napretkom u sportu. Natjecanje je otvorenog tipa, sve članice WKF-a mogu sudjelovati, a sastoji se od 4 natjecanja godišnje, na kojem natjecatelji skupljaju službene bodove; Limassol (Cipar), Poreč (Hrvatska), Monterrey (Meksiko) i Venezia (Italija).

Karate1 Premier League najvažniji je ligaški događaj u svijetu karatea. Sastoji se od 7 najistaknutijih karate natjecanja godišnje i nastoji okupiti najbolje karate natjecatelje u jednom otvorenom prvenstvu (Dubai, Madrid, Moskva, Pariz, Rabat, Šangaj, Tokio).

Karate1 Series A je natjecanje svjetske klase, koje karatistima diljem svijeta pruža mogućnost da se natječu na najvišem nivou. Sastoji se od 4 turnira godišnje; Salzburg (Austrija), Istanbul (Turska), Montreal (Kanada) i Santiago (Čile). (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6