Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (00:27:36) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Sutra na Poreč Doxu premijera Đakovićevog filma “Nema predaje” o hrvatskoj ekipi na reliju Dakar

Kultura, 05.11.2019. (07:51)
Mladen Đaković
Mladen Đaković

Dokumentarni film Nema predaje u režiji Porečana Mladena Đakovića - o nevjerojatnom putu hrvatske ekipe na reliju Dakar - u srijedu će biti premijerno prikazan na festivalu Porečdox.

Ovaj 35-minutni dokumentarac svjedoči o epskoj borbi Porečana Danijela Šaškina i Zagrepčanina Saše Bittermana, koji su nakon niza teškoća i prepreka, borbe s prirodom, kvarovima, tehnikom, dinama i sobom samima u pustinjama Perua došli do kraja najpoznatije i najteže automobilističke utrke u svijetu.

Mladen Đaković

Šaškin i Bitterman su ušli u natjecanje kao četvrta ekipa francuskog BBR-a, i to s rezervnim vozilom na kojem je u jednom trenutku otkazao mjenjač. A sve je to bio tek dio avanture koju su u siječnju proživjeli u Peruu. Glavni mehaničar-tehničar u timu je bio trofejni slovenski reli as i višestruki prvak Darko Peljhan, a ulogu savjetnika je preuzeo Zagrepčanin Marin Frčko, i sam četverostruki sudionik relija Dakar.

Mladen Đaković

-Materijal je montiran i gotov. Moram reći da sam uživao raditi ovaj film i vjerujem da će publici biti zanimljiv. Intervjue sa Sašom Bittermanom i Marinom Frčkom je u Zagrebu snimio Danilo Caković iz Novigrada. Razgovor s Danielom je snimljen u Poreču. Korišteni su i materijali koje je ekipa donijela s terena u Peruu, kao i kadrovi koje je dronom zabilježio Bernard Ritoša na dan dočeka u Poreču, otkrio je Đaković u razgovoru za Parentium.

Dio materijala je snimljen i prije Šaškinovog odlaska u Peru, s profesorom Mišom Milinkovićem koji mu je pomagao oko tjelesne pripreme.

Film će se prikazati u srijedu u 18 sati u porečkom kinu. Cijena ulaznice je 15 kuna. (dm)

Mladen Đaković


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Najslasniji burgeri u gradu
Cafe bar Soggiorno