Početna
Nedjelja, 9.Kolovoza 2020 (05:00:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Flego o Schengenu i Hrvatskoj: korak unaprijed ka rušenju rijetkih preostalih zidova među narodima Europe

EU, 22.10.2019. (16:37)
Valter Flego
Valter Flego

STRASBOURG – „Ovo je velik dan za Hrvatsku, ali i EU. Danas je EU napravila značajan korak ka boljoj integraciji svog teritorija. Danas smo napravili korak unaprijed ka rušenju rijetkih preostalih zidova među narodima Europe“, istaknuo je zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego.

Naime, Europska komisija na čelu s predsjednikom Junckerom danas je donijela konačnu pozitivnu potvrdu o ispunjenju svih tehničkih kriterija Republike Hrvatske za njezin ulazak u Schengenski prostor te pozvala Vijeće EU-a da Hrvatsku uključi u prostor bez unutarnjih graničnih kontrola. Komisija je navela i da je na temelju rezultata schengenskog evaluacijskog procesa započetog 2016., Hrvatska poduzela sve potrebne mjere da bi se osigurali potrebni uvjeti za punu primjenu schengenskih pravila te da su standardi i službeno ispunjeni.

- Sretan sam, ali nisam iznenađen. Kada jedna država zadovolji sve tehničke uvjete kao što je to slučaj s Hrvatskom, preostaje jedino pitanje termina službene potvrde od strane Komisije. Sretan sam što nije došlo do još jedne odgode, jer za time zaista nije bilo potrebe. Trenutačni sastav Komisije prati napredak Hrvatske od samog početka, istaknuo je Flego te dodao:

- Treba čestitati svima koji su radili na ispunjenju nemalog broja tehničkih kriterija za pristupanje Schengenu, jer radi se o zaista kompleksnom procesu, koji zahtjeva koordinirani rad brojnih službi i institucija. Danas imamo razlog za slavlje, naglasio je Flego te zaključio:

- Na Hrvatskoj je sada da dokaže da će pridonijeti daljnjem jačanju i osiguranju zajedničkog Schengenskog prostora te da može preuzeti veliku odgovornost za kontrolu granice jednog od najvažnijih postignuća Europske unije – Schengena.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra