Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (21:48:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U tijeku veliki prosvjedi: Građani izašli na ulice i trgove zbog stravičnog silovanja djevojčice u okolici Zadra - "Žrtva nikad nije kriva!"

Hrvatska, 19.10.2019. (11:15)
(Izvor:Dnevnik.hr)Link

U 10 sati diljem Hrvatske počela je većina prosvjeda pod nazivom ''Pravda za djevojčicu'' koji se održavaju nakon što je javnost zgrozio slučaja silovanja djevojčice u okolici Zadra. Osim u Zagrebu, građani prosvjeduju u Zadru, Šibeniku, Čakovcu, Varaždinu, Bjelovaru, Čazmi, Dugom Selu, Osijeku, Puli, Korčuli, Labinu, Splitu i Rijeci.

Organizatori prosvjeda iznijeli su svoje zahtjeve. Od ministra pravosuđa traže pokretanje stegovnog postupka protiv suca Markovića pred Državnim sudbenim vijećem zbog neprofesionalnog i nemarnog postupanja koje dovodi u opasnost sigurnost i dostojanstvo žrtve.

Od DORH-a organizatori traže da hitno premjesti ovaj sudski postupak sa zadarskog županijskog suda na drugi županijski sud u Hrvatskoj,kako bi se spriječio mogući utjecaj interesnih skupina na sudski postupak.

Od nadležnih službi (policije, centra za socijalnu skrb i suda) organizatori zahtijevaju da zaštite žrtve, što uključuje i zaštitu privatnosti u lokalnoj okolini i medijima te pružanje psihosocijalne podrške. Traže i hitno usvajanje izmjena Kaznenog zakona kojima se ukida kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka te uvode strože kazne za silovanje.

''Odgajajmo dječake da poštuju žene, odgajajmo djevojčice da poštuju sebe. Zahtjevamo sustav koji poštuje žrtve nasilja, a kažnjava nasilnike'', poručili su organizatori prosvjeda u Zagrebu.

Više pročitajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina