Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (22:57:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Kako izbjeći prometne nesreće: Pričajte sami sa sobom!

Zanimljivosti, 18.10.2019. (08:57)
(Izvor:Revija HAK)Link

U mnogim razvijenim ili razvijenijim državama gdje je broj stradalih u prometu mnogo manji nego u Hrvatskoj, taj segment života uživa veliki interes znanstvene zajednice. Tako su psiholozi s engleskog Sveučilišta Nottingham proveli zanimljivo istraživanje na simulatorima i došli do još zanimljivijih rezultata.

Britanci su zaključili da oko 90 motociklista godišnje pogine na njihovim cestama jer im se ispriječe automobili, odnosno prijeđu u suprotni prometni trak, ili im oduzmu prednost na raskrižju, ili se radi o nekoj drugoj situaciji.

Znanstvenici iz Nottinghama istraživali su takvu i slične prometne situacije i stigli do zanimljivog zaključka: kratkotrajni gubitak pamćenja, koji nam se svima zna dogoditi, u prometu je iznimno opasan. Možete vidjeti motociklista, ali ćete ga u djeliću sekunde već zaboraviti jer za upravljačem niste dovoljno koncentrirani ili vam glavu more druge brige. Nekomu će taj gubitak pamćenja biti fatalan.

Koje je rješenje? Znanstvenici predlažu „See Bike Say Bike”. Odnosno, ugledate li motocikl, bicikl, automobil, koji ima prednost izgovorite to naglas. Pričajte u automobilu, to će vam dodatno osvijestiti sve prometne situacije.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
Porsche Istra