Početna
Srijeda, 20.Studenog 2019 (21:04:26) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Zagreb dobio semafor koji se bori protiv gledanja u mobitel prilikom prelaska ceste

Zanimljivosti, 13.10.2019. (16:07)
(Izvor:Bug Online)Link

U okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. Hrvatska udruga menadžera sigurnosti – HUMS pokrenula je zanimljivi pilot projekt u partnerstvu s Gradom Zagrebom i tvrtkom Elektromodul-promet. Postavili su, naime, novi tip semafora s horizontalnom signalizacijom koji upozorava pješake na upaljeno crveno svjetlo, dok hodaju prometnicama zadubljeni u ekrane svojih mobitela.

Prvi u Europi

Semafor je postavljen na križanje zagrebačke Frankopanske i Ulice Gjure Deželića (između HNK i Muzičke akademije).

Ovaj je semafor, kojega već zovu semaforom budućnosti, ujedno i prvi puta postavljen u Europi, a njegove učinke na promjenu ponašanja pješaka i biciklista koji koriste mobitel i prelaze raskrižja i prometnice mjerimo u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu i u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti, njegovim Zavodom za prometnu signalizaciju.

Rezultate će HUMS prezentirati 21.10. na nacionalni Dan bez mobitela u prometu i to na konferenciji "Mi i naši gadgeti u prometu". Novi je semafor već prvi dan postao zagrebačka atrakcija, a mnogi su pješaci zadubljeni u svoj mobitel pred pješačkim prijelazom stali, jer ih je na crveno upozorio upravo novi semafor koji svjetlo baca i horizontalno i tako upozoravajuće zacrveni ekrane mobitela, kažu iz ove udruge.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom