Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (13:28:16) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Tinjan: Internacionalni sajam pršuta od 18. do 20. listopada

Poreština, 09.10.2019. (14:56)

U Tinjanu će se od 18. do 20. listopada održavati Internacionalni sajam pršuta (ISAP).

Posjetitelji sajma moći će kušati pršute proizvođača iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a organizatori sajma pripremili su program sa sportskim i zabavnim sadržajima.

Svečano otvaranje ISAP-a i proglašenje nagrađenih proizvođača predviđeno je za 18. listopada u 13 sati, a večernji zabavni program istog će dana otvoriti Night express band i Željko Joksimović. U subotu i nedjelju pršuti će se moći kušati od 11 sati. Subotnje posjetitelje navečer će zabavljati Jelena Rozga i Luka Basi, a u nedjelju će sajam zatvoriti Gustafi.

Sportski program započet će već ovog vikenda pa će se 13. listopada moći sudjelovati u Pješačenju ISAP 2019 preko brežine duljine 11.5 kilometara sa startom kod školskog igrališta u Tinjanu u 10 sati ujutro. U isto vrijeme ispred glavnog ulaza sajms kreće biciklijada Od lokve do lokve stazom dužine 25 kilometara. 20. listopada u 10 sati organizirana je utrka ISAP Run putem suhozida dužine 8 kilometara, a u 15 sati startat će obiteljska timska utrka Drugi lov na istarski pršut.

Program će upotpunit i pljočkanje Dobrodošli z groton 19. listopada u 10 sati i gađanje glinenih golubova u 14 sati na streljani Picupari.

Pripremljena je vođena degustacija Pršut i vino by Gustus koja će se održati u Kući istarskog pršuta u Tinjanu 19. listopada u 18 sati i dan kasnije u 14 sati. Voditelji su Blanka Sinčić Pulić, predsjednica Komisije za ocjenjivanje pršuta i Udruge GUSTUS te vinar Alfredo Cossetta. Za posjetitelje će u sklopu programa biti organiziran i kulinarski show poznatih hrvatskih kuhara, demonstracija rezanja istarskog pršuta, predstavljanje pršuta zaštićenih oznakom izvornosti i najljepših fotografija s pršutom.

Stanovnicima s područja Općine Tinjan ulaz na manifestaciju je besplatan. Više informacija o događanjima i cijenama ulaznica zainteresirani mogu pronaći na stranicama Općine Tinjan i Facebook stranici Internacionalni sajam pršuta Tinjan.(sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid