Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (00:20:39) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Emanuel Rudan: Pojedinci se žale na buku i smrad kod Vau parka Finida

Iz Grada Poreča, 30.09.2019. (11:11)
Vau park Finida
Vau park Finida

Ima li novosti o Vau parku Finida upitao je na prošlotjednom gradskom vijeću oporbenjak Emanuel Rudan (Stranka Ivana Pernara), prenijevši da su mu se pojedinci iz tog dijela grada žalili na buku i smrad.

Podsjetimo, dvadesetak građana je peticijom tražilo premještanje vau parka sa sadašnje lokacije na Finidi, dok je gotovo tisuću građana tražilo da park ostane. Zabilježeno je i nekoliko incidenata, a na teren su izlazili i komunalni redari i policija, o čemu je Parentium izvještavao.

Gradonačelnik Loris Peršurić je odgovorio da je nastojao na svaki način nuditi rješenja, kako bi se postigao kompromis. 

-Pokušao sam na svaki način nuditi rješenja. Da ima gradskog zemljišta na tako funkcionalnoj i atraktivnoj lokaciji - nema. Da je problem smrad, teško mi je povjerovati, no ponudili smo sadnju mirisnog bilja. Ako je problem buka, ponudili smo bukobrane ili brzorastuću živicu. Treći argument koji se spominjao protiv vau parka je parking, kojega tamo ima napretek. Ponudili smo i širenje parkinga u tom dijelu grada, no dvadesetak ljudi nije prihvaćalo ni jedan kompromis. Vrijeme je prolazilo, odluku je trebalo donijeti i presjeći. Slušali smo i dalje i pokušali razumjeti. Sve je više bilo tenzija, stali smo s radovima i tada građevinara više nismo uspjeli naći. To je pravi razlog zašto nismo dovršili park. Radovi će se nastaviti kroz jesen, rekao je Peršurić.

Najavio je da će još jednom pozvati obje strane i saslušati ih te uskoro očekuje smirivanje tenzija i rješavanje tog pitanja.

-Teško mi je birati riječi jer sam doživio svakakvih izjava koje ne mogu ovdje ponoviti jer cijenim dotičnog gospodina jer ga poznajem otkad sam se rodio, zaključio je gradonačelnik. (dp)

Vau park Finida

Emanuel Rudan više nije u Živom zidu

Oporbeni vijećnik u porečkom gradskom vijeću, izabran sa liste Živog zida, više nije član te stranke. Kako je rekao u razgovoru za Parentium, 7. srpnja ove godine prešao je u SIP - Stranku Ivana Pernara, koja je osnovana u srpnju ove godine, nakon razlaza stranačkog vodstva Živog zida.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom