Početna
Ponedjeljak, 21.Listopada 2019 (20:50:42) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Traje spasilačka akcija tegljača na Atlantiku na kojem ima i Hrvata

Svijet, 28.09.2019. (10:54)
(Izvor:Morski)Link
Foto: Facebook / Screenshot
Foto: Facebook / Screenshot

U tijeku je spasilačka akcija tegljača  Bourbon Rhode u Atlantiku. Brod se nalazi oko 1200 NM od otoka Martinique i oko 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od oka uragana 4. kategorije Lorenzo.  U posebno nepovoljnim vremenskim uvjetima, 14 članova posade suočava se s ulaskom ulaskom mora u krmu plovila, piše Maritime Bulletin, a Pomorac.net navodi da na brodu ima i Hrvata.

Francuska tvrtka Bourbon Offshore istiiče da je aktivirala krizni stožer za koordinaciju spašavanja broda i posade, u uskoj suradnji s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Guyana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret „SSI Excellent“ koji je plovio u blizini da pomogne Bourbon Rhode-u.

Položaj Bourbon Rhoda na putu je vjetrova uragana 4. kategorije Lorenzo, sa stalnim vjetrovima od oko 120 čvorova. To je druga oluja koja bilježi ovoliki intenzitet na tako dalekom položaju na istoku: glavni atlantski uragani obično dostižu ovu veličinu kada idu dalje prema zapadu, prema ili unutar Kariba i Meksičkog zaljeva.

Bourbon Rhode je ASD off-shore tegljač koji plovi pod nizozemskom zastavom, dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran  za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte. (Morski.hr)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nova Corolla Hybrid
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč