Početna
Ponedjeljak, 21.Listopada 2019 (20:57:18) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Savjet mladih Poreča: Preuzeli dužnosti, vjeruju da mogu puno napraviti

Iz Grada Poreča, 27.09.2019. (00:26)
Renata Štifanić: Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra
Renata Štifanić: Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra

Porečki Savjet mladih je od osnivanja u lipnju održao više neformalnih i radnih sastanaka, u izradi je logotip i Facebook stranica, te su prionuli na pisanje plana za 2020. godinu, izvijestila je u četvrtak na gradskom vijeću njegova predsjednica Renata Štifanić. 

Savjet mladih je nakon konstituiranja u dužnosti uputila gradska pročelnica Vesna Kordić. Susreli su se s gradonačelnikom i predsjednikom vijeća, definirali ciljeve te dobili mentoricu - zamjenicu gradonačelnika Nadiju Štifanić Dobrilović s kojom su definirali aktivnosti do kraja godine.

Nedavno su se uključili u obilježavanje Dana mladih Istarske županije, na inicijativu Savjeta mladih Rovinja. Sudjelovali su na radionicama vezanim za rad s mladima. 

Planiraju provesti edukacije za mlade o gradskoj upravi, njenom ustroju i funkcioniranju. Cilj im je približiti se mladima, utvrditi njihove probleme i predlagati gradskim vlastima konstruktivna rješenja i poboljšanja.

- Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra. Do sada su naše ideje bile dobro prihvaćene; očekujemo da u naredne tri godine možemo puno napraviti, navela je Štifanić.

Uz nju, u Savjetu mladih su i Marin Sedmak, Danijel Čitar, Karla Fatorić, Matea Mendiković, Luka Simonetti i Erik Žužić. Mandat im traje tri godine.

Savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave. Uloga im je da promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj i područnoj razini. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra