Početna
Četvrtak, 6.Kolovoza 2020 (09:15:15) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Restoran Pentola Poreč

Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!

EU, 25.09.2019. (09:27)
Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!
Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!

–Turizam čini 10% europskog BDP-a, što je samo u prošloj godini iznosilo 1880 milijardi eura, a zapošljava preko 26 milijuna ljudi u EU. Vidimo, dakle, da turizam ima itekako važnu ulogu u europskom gospodarstvu, ne samo u smislu gospodarskog rasta, već i kao doprinos zapošljavanju, regionalnom razvoju te prepoznatljivosti destinacije, rekao je europski parlamentarac i član Odbora za promet i turizam (TRAN) Valter Flego na jučerašnjoj raspravi o turizmu u Bruxellesu. 

Istaknuo je da je turizam ovisan o nizu drugih čimbenika, uključujući promet i zaštitu okoliša te da je zbog toga Europi, kao najpoželjnijoj svjetskoj destinaciji sa 713 milijuna dolazaka u prošloj godini, potrebna koordinacija turizma i povećanje sredstava na razini EU. Takva bi koordinacija, naglasio je, osigurala bolje povezivanje i suradnju europskih zemalja i regija i učinila Europu najsigurnijom svjetskom destinacijom.

Kao jedan od najvećih problema istaknuo je nekontrolirani rast i stihijski razvoj turizma. Rješenje vidi u razvoju turizma u skladu sa Zelenim sporazumom i imenovanju koordinatora za sektor turizma na razini EU. Smatra da bi rad i ulaganja po tom pitanju brendirali Europu kao kvalitetnu destinaciju održivog turizma, ali i očuvali kvalitetu života u europskim destinacijama, sprječavajući narušavanje kulturnih i prirodnih dobara i nekontroliran rast cijena, pogotovo cijena nekretnina.

–Bez povjerenika ili tijela unutar Komisije koje je zaduženo isključivo za sektor turizma, ne može biti jasne koordinacije na europskoj razini.  Time dovodimo u pitanje moguće ostvarenje ciljeva o smanjenju emisija CO2, kao i dekarbonizaciju ovog sektora. Turizam u svim zemljama ostvaruje značajne razine zagađenja te troši znatne resurse, rekao je i zaključio da je turizam Europi previše važan da bismo ga ostavili po strani. (sj)



Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...