Početna
Ponedjeljak, 27.Siječnja 2020 (15:40:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 35. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U subotu i nedjelju u Vrsaru Stari samanj pod kaštelom

Poreština, 10.09.2019. (12:21)

U subotu 14. i nedjelju 15. rujna 2019. godine na trgu i ulicama u starogradskoj jezgri Vrsara održat će se deveti po redu Stari samanj pod kaštelom, tijekom kojeg će vrsarskim trgom zavladati ugođaj života iz doba Vrsarske grofovije.

Posjetitelji će na glavnom trgu i u okolnim ulicama moći posjetiti štandove tridesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaće radinosti i obrta koji će predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i suvenire od drva, kamena, kože, lavande i dr.

Bit će tu i dječji kutak s radionicama na temu starih igara.

Za kulinarsku ponudu pobrinut će se Udruga Ugostitelja Vrsar koja će uz degustacijsku čašu za vino, nuditi i porciju pljukanci.

U nedjelju će Istarski mikološko-gljivarski savez predstaviti izložbu gljiva Istre i za sve prisutne pripremiti gljivarski kotlić za degustaciju.

Lokalno stanovništvo i ulični zabavljači „I bruti“ u subotu će dočarati povijesnu atmosferu na trgu u starogradskoj jezgri. Glumci Istra Inspirita će u nedjelju s početkom u 20.00 svojom scenskom izvedbom temeljenom na povijesnom statutu „Statuti et Ordini nel Castello di Orsera“ oživjeti način življenja u Vrsaru u XVII stoljeću, odnosno u 1609. godini kad je izdan prvi Vrsarski statut.

Svi će se moći okušati u interaktivnoj igri „Postani CITTADINO ILLUSTRE kaštela Vrsar“ u kojoj će morati dokazati da poštuju pravila vrsarskog Statuta te odraditi povjerene im zadatke, kako bi mogli postati građanima kaštela. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid