Početna
Ponedjeljak, 27.Siječnja 2020 (11:26:48) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 35. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Nova školska godina uz akciju "Poštujte naše znakove"

Istra, 09.09.2019. (12:16)

Djelatnici Policijske uprave istarske 25. godinu za redom s prvim danom nove školske godine započinju provođenje akcije "Poštujte naše znakove", usmjerene na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice u danima kad samostalno sudjeluju u prometu.
Dosadašnja iskustva pokazuju da su djeca jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu te da za najmlađe trenutak neopreznosti često može imati kobne posljedice.

Prošle su se godine za vrijeme trajanja akcije ''Poštujte naše znakove'' u zonama škola na području Istre dogodile dvije prometne nesreće, u kojima je dvoje djece lakše ozlijeđeno. Što se tiče prekršaja, policijski službenici su u zonama škola utvrdili 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

-Djeca bi trebala biti najsigurnija kada su prisutni i njihovi roditelji, no statistički podaci pokazuju da djeca stradavaju najviše u prisustvu svojih najmilijih. Prošle je godine tako na području PU istarske u nesrećama stradalo 54 djece, od čega 24 djece u svojstvu putnika u vozilima. Ove godine je u prvih osam mjeseci u prometu stradalo 23 djece, od koje 11 kao putnici u vozilima, kažu u istarskoj policiji i pozivaju roditelje da djecu u vozilima prevoze na adekvatan način (kazna za nepropisan prijevoz djece povećana je s 500 na 1000 kuna.

Više informacija ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6