Početna
Ponedjeljak, 27.Siječnja 2020 (09:33:49) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 35. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Axopar pobjednik TunIstre s rekordnim ulovom

Poreština, 08.09.2019. (17:58)
Ekipa Axopar (Manuel Paljuh)
Ekipa Axopar (Manuel Paljuh)

Hrvatska ekipa Axopar pod vodstvom kapetana Valentina Harašića pobijedila je na petom izdanju međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu TunIstra - Offshore World Challenge Poreč 2019, najvećeg big game natjecanja na Jadranu na kojem je nastupilo pedesetak ekipa. 

Uz kapetana Harašića, Axopar čine Filip Babić, Dimitrii Isakov te Pavel Myakov. U dva ribolovna dana ulovili su jednu, pobjede vrijednu tunu tešku 198,75 kilograma i dugu 213 centimetara. Najveća je to riba ulovljenoj tijekom svih pet godina turnira, a po riječima glavnog suca turnira Tončija Lukete i najveća tuna ulovljena na službenim turnirima u Hrvatskoj u zadnjih osam godina.

-Osjećaj je fenomenalan. Na štapu je bio naš Filip, borio se s njom gotovo dva sata, mi smo ga bodrili i kad smo izvukli tunu, bio je to nezaboravan trenutakrekao je Valentin Harašić.

Drugo mjesto pripalo je talijanskoj ekipi Presidente Mastfish i kapetanu Giorgiu Muri. Oni su tijekom dva dana ulovili dvije tune, od kojih su jednu izvukli iz mora, a drugu pustili prema catch & release principu. Treće mjesto pripalo je talijanskoj ekipi Fiuri koja je pod vodstvom kapetana Fabrizija Mantovana ulovila četiri tune, od kojih su jednu izvukli, a tri pustili.

Axopar se osvajanjem porečkog turnira kvalificirao za Svjetsko prvenstvo u travnju 2020. u Kostarici.

-Dokazali smo da se u Poreču lovi velika riba te da imamo trofejne ulove, i to u svjetskim razmjerima. Bez lažne skromnosti možemo reći da smo jedan od najjačih turnira na Mediteranu. Postigli smo to u ovih pet godina i hvala svima koji su nam na tom putu pomogli, zaključio je Franko Čerin, glavni organizator i predsjednik kluba ŠRK-a Big Game 4Tuna.

Na porečkoj rivi sinoć je završen i Tunalicious Street Food Festival uz nastup grupa Pavel i Silente koji su unutač kiši publiku zabavljali do dugo u noć. (dp)

Ekipa Axopar (Manuel Paljuh)
Tunalicious Street Food Festival okupio je brojne Porečane i turiste (Manuel Paljuh)

Fotografije

S ovogodišnje Tunistre
Vaganje dnevnih ulova (Manuel Paljuh)
Lovilo se u teškim uvjetima
Grupa Pavel (foto: Manuel Paljuh)


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nova Corolla Hybrid
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...