Početna
Ponedjeljak, 27.Siječnja 2020 (09:24:14) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 35. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Kaštelir i Labinci: Noćenja rasla za 14 posto, luksuzni objekti u porastu

Poreština, 07.09.2019. (15:05)
Romina Sinosich: U turizmu danas  uspijevaju samo oni koji ulažu u svoje objekte i kreativno se nadopunjavaju svake godine
Romina Sinosich: U turizmu danas uspijevaju samo oni koji ulažu u svoje objekte i kreativno se nadopunjavaju svake godine

Gotovo 80 tisuća noćenja i 8,6 tisuća dolazaka bilježe od početka godine na području Kaštelira i Labinci, što je 14 i 17 posto više nego u istom razdoblju lani, javljaju iz Turističke zajednice.

Više od tri četvrtine dolazaka i noćenja ostvareno je u kućama za odmor s bazenom i drugim sadržajima. Najviše je bilo gostiju iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Italije i Hrvatske.

Kolovoz je bio ključan, s više od 30 tisuća noćenja ili 13% više nego lani, i 3.207 dolazaka, 22% više nego lani. Već 1. rujna ove godine evidentirano je noćenja koliko i čitave 2018.

-Taj uspjeh nije slučajan, i pokazuje trend turističkih kretanja. Nedvojbeno je da privatni smještaj u općini dobiva zamah. Treba naglasiti da se pozitivan trend odnosi na luksuzne smještajne kapacitete, koji osim komfora nude i razne popratne sadržaje. Vrijeme mediokritetnog smještaja uz izliku sunca i mora davno je prošlo. U današnjem turizmu uspijevaju samo oni koji ulažu u svoje objekte i kreativno se nadopunjavaju svake godine, ističe Romina Sinosich, voditeljica TZ-a.

Registriranih iznajmljivača trenutačno je 385, turističkih smještajnih objekata 430, a kreveta 2045. U ovoj općini s 1.500 stanovnika registrirano je čak 150 luksuznih kuća za odmor, 217 vikendica i 63 apartmana, koji u zajedničkoj ponudi imaju 170 bazena.

U 2019.-oj je broj kreveta narastao za 30 posto, većinom u kućama za odmor te objektima u domaćinstvu.

-Turističku godinu ćemo pamtiti i po bogatom programu manifestacija Ljeto u Kašteliru s kojim smo, nadam se, obuhvatili široki spektar želja i očekivanja: od drugog izdanja koncerta Romance & wine in Kaštelir, projekcije ljetnog kina i osamnaeste Gramperijade, do predstavljanja etno-zbirke, napominje Sinosich. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno