Početna
Ponedjeljak, 27.Siječnja 2020 (09:58:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 35. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Prvog dana Tunistre srušen rekord - Axopar uhvatio tunu tešku gotovo 200 kg

Poreština, 06.09.2019. (09:10)
Pobjednička ekipa prvoga dana Tunistre (Foto Manuel Paljuh)
Pobjednička ekipa prvoga dana Tunistre (Foto Manuel Paljuh)

Sat i pol borbe trebalo je hrvatskoj ekipi „Axopar“ pod vodstvom kapetana Valentina Harašića da izvuče tunu tešku 198,75 kilograma koja im je nakon prvog dana petog TunIstra - Offshore World Challenge Poreč 2019 donijela vodeću poziciju. Riječ je o rekordnoj tuni ulovljenoj tijekom dosadašnjih pet izdanja turnira. Ova impresivna kraljica mora duga je 231 cm, a prema procjenama stručnjaka, stara je najmanje 17 godina.

Drugo mjesto zauzela je talijanska ekipa „Presidente Masterfish“, pod vodstvom kapetana Giorgia Mure (146,75 kg), a treće mjesto pripalo je također talijanskoj posadi „Fiuri“ koja je ulovila dvije tune, od kojih je na brod izvučena ona teška 47,10 kilograma, dok je druga puštena.

Tijekom ukupno osam sati ribolova zabilježeno je 26 zagriza mamca. Ulovljeno je ukupno 14 riba, od kojih je na brodove izvučeno devet tuna koje su nakon sudačkog pregleda snimki i utvrđivanja regularnosti ulova, vagane na porečkoj rivi pred brojim Porečanima i turistima.

Pušteno je ukupno pet riba čiji je ulov priznat, ali su prema catch&release principu neozlijeđene puštene u more. Jedna riba je puštena, ali ulov nije priznat zbog isteka vremena za lov. Također, pušten je i jedan ulovljeni morski pas lisica. Ukupno devet riba je otpalo s udice. Pritom posebno valja istaknuti ekipu „Lolita“ kojoj je tuna nakon više od četiri sata borbe otpala s udice.

Još su dva ribolovna dana, nakon kojih ćemo saznati pobjednika petog TunIstra - Offshore World Challengea Poreč 2019. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Najslasniji burgeri u gradu
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!