Početna
Četvrtak, 23.Siječnja 2020 (08:17:03) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Viendel - Digitalni marketing

Nataša Rogić Jukopila istrčala 171.6 kilometara na Mont Blancu

Istra, 02.09.2019. (13:27)

Policijska službenica za odnose s javnošću PU istarske Nataša Rogić Jukopila, članica SRK Alba iz Labina i trkačke sekcije IPA Istra, ovog je vikenda istrčala jednu od najprestižnijih trail utrka na svijetu, Ultra trail du Mont Blanc koja se trči oko alpskog Mont Blanca, najvišeg planinskog vrha u Europi.

Ruta je duga čak 171.6 kilometara i proteže se kroz tri države - Švicarsku, Francusku i Italiju.

Utrka je počela u petak u 18 sati u francuskom mjestu Chamonix, a sudjelovalo je 2.543 trkača iz cijelog svijeta. Rogić Jukopila je u cilj utrčala nakon 40 sati i 22 minute.

– Nakon što sam izvučena na lutriji, mojoj sreći nije bilo kraja te sam odmah započela s pripremama. Pravi test bila mi je utrka 100 Milja Istre, na kojoj sam uspješno, kao prva trkačica iz Hrvatske, završila stazu od 168 kilometara za 34 sata i 11 minuta. Sama utrka bila je izrazito teška i naporna. Nakon osamdesetog kilometra trkači su zbog vrućine počeli otpadati, a noću sam imala krize spavanja, no stisnula sam zube, prebrodila ih i krenula dalje. Velika pomoć bio mi je i kolega Bernard Perković, s kojim inače treniram, rekla je Nataša.

Riječ je o jednoj od najtežih trail utrka, koja se trči po surovom terenu i uvjetima. Ove godine 987 trkača nije završilo utrku.

Broj mjesta je ograničen; oni koji žele sudjelovati moraju prikupiti dovoljan broj kvalifikacijskih bodova i biti izvučeni na tzv. lutriji. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium