Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (03:04:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Četiri tisuće motociklista blokirat će za vikend naplatne postaje, granične prijelaze i trajektne luke

Hrvatska, 28.08.2019. (09:35)
Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay

Oko četiri tisuće motociklista ovog će vikenda blokirati neke naplatne postaje, granične prijelaze i trajektne luke, kažu u udruzi Karavana za život - bikeri na cesti. Kao razlog za blokadu navode to da ministar prometa Oleg Butković nije ispunio njihove zahtjeve za povećanje sigurnosti motociklista. 

-Diljem Hrvatske 31. kolovoza i 1. rujna okupit će nas se više od četiri tisuće. Usporit ćemo  promet na naplatnim postajama Lučko, graničnim prijelazima Rupa, Kaštel i Plovanija, trajektnim pristaništima Korčula, Split, Zadar, Rab, Pag te most Krk, najavili su bikeri, uz napomenu da će promet usporavati u potpunosti zakonito, odnosno, da ni na koji način neće kršiti zakon. 

Ministru zamjeraju to što ih je nazvao “marginalnom skupinom koja šteti svojoj zemlji”, dok istovremeno “zaboravlja da među njima ima branitelja koji su obranili državu i predali je u ruke političarima koji je nebuloznim rješenjima sustavno uništavaju”. Iz ministarstva su reagirali priopćenjem da to ministar nikad nije izjavio. 

-Ne želimo mi kaos na cestama. Vi ga svjesno stvarate neispunjavanjem vlastitih obećanja, kažu u udruzi najavivši i podršku kolega iz Slovenije, gdje se također ljeti podižu cijene cestarina. -Mislite li da su turisti glupi?, pitaju bajkeri ministra. (dp)

Motociklisti su ministru predali zahtjeve kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, prekidanje prakse poskupljenja cestarine od 10 posto u sezoni za motocikliste. Traže i smanjenje cestarina za motocikle za 50 posto u odnosu na automobile, objašnjavajući kako je motocikl za 50 posto manji (širina) i lakši od automobila.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...