Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (05:59:14) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Država je legalizirala milijardu ilegalnih kvadrata: "To je nacionalna sramota"

Hrvatska, 26.08.2019. (09:26)
(Izvor:Index.hr)Link
Pixabay
Pixabay

"Taj zakon je nacionalna sramota, a jedini razlog zašto se gotovo nitko ne buni niti ne preispituje smisao, svrhu i ustavnost tog zakona je to što uz prijavljenih 900.000 objekata za legalizaciju ispada da gotovo svatko ima objekt kojeg treba legalizirati. Ovim sramotnim zakonom smo legalizirali kriminal i nepoštivanje zakona i sustava i odlučili da je Divlji zapad ono što želimo te da zauvijek želimo ostati zemlja trećeg svijeta u kojem bezakonje i bezvlađe trajno vladaju nauštrb civilizirane manjine koja je svoje nekretnine sagradila po zakonu i propisu", tvrdi Marko Rakar, informatički i komunikacijski stručnjak u razgovoru za Index, a na temu legalizacije bespravne gradnje. 

Država najavila 10 milijardi kuna prihoda od legalizacije, a dobila 1,7 milijardi

Naime, legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada započeo je HDZ u doba Jadranke Kosor, nastavila SDP-ova vlada Zorana Milanovića, a danas je provode HNS-ovi ministri u vladi Andreja Plenkovića. Proces je krenuo sredinom 2011. godine, a tada se predviđalo da bi se od legalizacije u samo dvije godine više od 10 milijardi kuna moglo sliti u državni proračun.

Legalizirano 900 tisuća ilegalnih objekata

Procjena je napravljena temeljem brojke od 150.000 bespravnih objekata. Nelegalnih objekata na kraju je bilo sedam puta više, odnosno gotovo 900 tisuća objekata. No to ne znači da je prihod bio za toliko veći. Štoviše, uprihodovalo se obrnuto proporcionalno - umjesto 10 milijardi došlo se do svega 1,7 milijardi kuna prihoda. 

Nastavite čitati ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Nova Corolla Hybrid