Početna
Srijeda, 13.Studenog 2019 (18:44:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Funtana: Otvorena izložba Naiva u Istri

Kultura, 10.08.2019. (16:02)
Sa sinoćnjeg otvorenja u glariji Zgor murve u Funtani
Sa sinoćnjeg otvorenja u glariji Zgor murve u Funtani

U prepunoj galeriji Zgor murve u Funtani sinoć je otvorena tradicionalna izložba Naiva u Istri i nagrađeni najbolji radovi iz ovogodišnjeg postava. Naiva u Istri se priređuje već 26. put, okupljajući umjetnike amatere iz Istre, ali i druge koji sudjeluju u istarskoj likovno–umjetničkoj sceni. 

Ove godine izlažu Vera Bosazzi, Slavica Ezgeta, Božena Havlik, Ivan Janko Hekić, Marino Jugovac, Divna Kontošić, Mario Blaž Kontošić, Jasenka Korlević, Ivan Liović, Marino Lušičić, Silvija Marčec, Ida Matijašić, Anton Meden, Vesna Paladin, Marija Peti Božić, Vilma Poropat, Gracijela Sirotić, Barbara Špiljak, Ivan Kićo Tanković, Davorka Tenčić Radočaj i Duilio Trošt.

Prva nagrada pripala je Mariji Peti Božić za ulje na staklu pod nazivom Konjski sajam. Skulpture u drvu “Nono Tone” i “Nono Frane” autorice Ide Matijašić ponijele su drugo mjesto, dok je treće pripalo Davorki Tenčić Radočaj za ulje na platnu naslovljeno “Žetva”. Četvrto mjesto je osvojio Anton Meden za “Oranje“, rađeno tušem na papiru. Jasenka Korlević je zauzela peto mjesto s radom “Boškarini mojega kraja“ u kombiniranoj tehnici na platnu.

Sa sinoćnjeg otvorenja u glariji Zgor murve u Funtani
Izložbu je otvorio Drago Orlić

-Tradicijom i prepoznatljivošću ova izložba obogaćuje kulturnu sliku Funtane, a gledaoca vraća u snove s temama zaboravljene i magične Istre. Vedute gradova, seoski motivi, noneti i none govore o Istri koja postoji najviše u snovima njenih žitelja i u ponekoj slici u Funtani, zapisala je profesorica Marina Pacenti, koja je okupila umjetnike i odabrala 30 slika i osam skulptura za ovogodišnju Naivu u Istri.

Uz nju, na otvorenju je govorila organizatorica Ana Milohanović Čehić, direktorica Turističke zajednice Funtane, te književnik, satiričar i publicist Drago Orlić koji je izložbu svečano otvorio. U komisiji za izbor najboljih radova sudjelovala je i Aleksandra Vinkerlić iz Istarske kulturne agencije.

Izložbu se može pogledati do 15. rujna, svakim danom od 18 do 22 sata. (dp)

Sa sinoćnjeg otvorenja u glariji Zgor murve u Funtani
Priređen je i zabavni program


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium