Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (19:29:07) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Grad Poreč među 18 gradova i općina izabranih u projekt „Europe Goes Local“

Iz Grada Poreča, 09.08.2019. (08:49)

Grad Poreč jedna je od 18 hrvatskih samouprava izabranih u projekt strateškog partnerstva „Europe Goes Local – supporting youth work at the municipal level“, koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

Riječ je o velikom međunarodnom projektu s ciljem poboljšanja kvalitete rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, te osoba aktivnih u radu s mladima.

Poreč i ostalih 17 izabranih gradova i općina imat priliku za stručno usavršavanje u području rada s mladima, te mogućnost nacionalnog i međunarodnog umrežavanja, a sve s ciljem razvoja rada s mladima kroz europsku suradnju.

Agencija za mobilnost i programe ovaj je EU projekt prvi put provela 2016. godine, a tijekom dosadašnjeg rada osigurala stručnu podršku za 11 gradova i općina za unapređenje rada s mladima. Prije nešto više od mjesec dana otvoren je poziv za novu skupinu jedinica lokalne samouprave – među njih 18 ušao je i Grad Poreč.

Planirani početak aktivnosti predviđen je za jesen 2019., a završetak u lipnju 2021. godine.

„Europe Goes Local“ trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus +, te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jedno strateško partnerstvo, stoji u priopćenju iz gradske uprave. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Najslasniji burgeri u gradu
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nova Corolla Hybrid