Početna
Srijeda, 11.Prosinca 2019 (22:12:53) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Zagrebački kvartet u petak u Eufrazijani

Kultura, 07.08.2019. (12:58)

U petak u 21 sat u Eufrazijevoj bazilici će u sklopu 58. Koncerata u Eufrazijani nastupiti Zagrebački kvartet koji ove godine slavi svoju 100. obljetnicu djelovanja. Program će činiti repertoar Ludwiga van Beethovena i Mauricea Ravela pisan za gudačke kvartete.

Zagrebački kvartet prvi je trajni profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od prvog koncerta 1919. go danas svoj je doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo tridesetak glazbenika. Današnji sastav od  dvije violine, viole i violončela čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

Kvartet je dosad odsvirao više od 4 tisuće koncerata na svim kontinentima, a dobitnik je Povelje Republike Hrvatske za osobite zasluge u kulturi i nagrade Porin.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se preuzeti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta, od 20 sati ili kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. 

Koncerti u Eufrazijani odvijaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice Grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium