Početna
Utorak, 10.Prosinca 2019 (14:49:34) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

Kapetan Federalne policije Njemačke u posjetu pulskoj pomorskoj policiji

Istra, 07.08.2019. (09:37)

Kapetan Federalne policije SR Njemačke Jochen Gruben, koji od 4. do 9. kolovoza boravi na Policijskoj akademiji u Zagrebu u sklopu programa policijske razmjene Cepol-Frontex, u ponedjeljak je posjetio Postaju pomorske i aerodromske policije Pula.

Imajući u vidu rad službenika u turističkoj sezoni te približavanje Hrvatske predsjedanju EU uz poslove nadzora vanjske granice, Gruben je proveo radni dan na policijskom plovilu uz pratnju pomoćnice za međunarodnu suradnju Mirjanu Abramović i djelatnika Policijske akademije Nikole Slameka. Pomoćnik načelnika pulske pomorske policije Alen Pačić i zapovjednik plovila Mario Vuksanović prezentirali su poslove pomorske policije s naglaskom na nadzor i zaštitu granice na moru koja je vanjska granica EU, stoji u priopćenju Policijske uprave Istarske

Tijekom posjeta kolega Gruben osvrnuo se na iskustva njemačke policije s posljedicama migracijske krize unutar Europske unije. Posebno je istaknuo tražitelje azila te naglasio kako je u SR Njemačkoj trenutno više od pola milijuna odobrenih tražitelja azila.

U tjednu na Policijskoj akademiji bit će održane i praktične vježbe u sklopu razmjene policijske prakse: prikaz postupanja s migrantima s ciljem zaštite vanjskih granica, spašavanja migranata, pregleda osoba i vozila, vježbe u specifičnim situacijama poput onih u vozilu, vlaku, brodu, raznim vremenskim uvjetima te vježbe korištenja tehničke opreme potrebne za uspješnu provedbu nadzora državne granice. Vježbe će biti provedene kao radionice policijskog postupanja, na temelju pripremljenih scenarija.

Ovaj je projekt temelj za proširenje suradnje međunarodne razmjene stručnjaka Akademije u Lübecku i Zagrebu, koju je Policijska akademija već započela u svibnju 2019. godine.. Jedan od projekata je i zajednička aplikacija za Frontex-ov grant čiji se rezultati očekuju početkom rujna. U okviru suradnje osmišljen i zajednički projekt hrvatskih i njemačkih stručnjaka kroz obuku policijskih službenika hrvatske, njemačke policije i zemalja zapadnog Balkana, poručuju iz PU Istarske. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč