Početna
Utorak, 25.Veljače 2020 (06:29:21) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

U Hrvatskoj dnevno boravi više od 66 tisuća Talijana

Gospodarstvo, 06.08.2019. (12:04)
Ilustracija/Dimitris Vetsikas from Pixabay
Ilustracija/Dimitris Vetsikas from Pixabay

Italija za hrvatski turistički sektor predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili 579 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 1,3 posto u dolascima i 2,4 posto u noćenjima, javlja HTZ. Pozitivni rezultati ostvareni su i u srpnju tijekom kojeg su talijanski turisti ostvarili 209 tisuća dolazaka i 1,1 milijun noćenja što u odnosu na srpanj prošle godine predstavlja rast od 1,5 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić naglašava kako su navedeni rezultati odlični pokazatelji za Ferragosto, razdoblje kada u hrvatskim destinacijama boravi najveći broj talijanskih turista.

Talijani na putovanja najčešće idu automobilom i to gotovo 60 posto, potom avionom, njih 20 posto te slijede putovanja vlakom, busom i brodom. Oko 56 posto Talijana svoja putovanja rezervira izravno, 37 posto uopće ne rezervira, dok oko 7 posto njih svoja putovanja rezervira preko agencije. Od smještaja u Hrvatskoj preferiraju objekte u domaćinstvu i hotele dok od turističke ponude cijene vrhunsku gastronomiju, prirodne ljepote, nautiku, a u posezoni posebice zdravstveni turizam. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina