Početna
Srijeda, 11.Prosinca 2019 (21:29:10) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

Nevera u Istri i u hrvatskom priobalju napravila štete, u Vrsaru se nasukale dvije jedrilice

Istra, 03.08.2019. (18:19)

Sinoćnji neverin u Poreču pričinio je popriličnu štetu, a samo u Bakinoj šumici srušena su tri velika bora, javljaju iz Mjesnog odbora Anke Butorac, nakon što je prije otprilike tri tjedna već bila srušena dva.

Kako su posljedice nevremena izgledale na Stanciji Gržina možete pogledati na fotografijama naše čitateljice. 

Foto: čitateljica
Foto: čitateljica

Porečki su vatrogasci intervenirali 17 puta u samo tri i pol sata, većinom da bi uklonili stabla koja su pala na prometnice, ili automobile odnosno šatore u autokampovima. 

More je nasukalo na obalu dvije jedrilice u auto kampu Orsera, a više se plovila otrgnulo s veza i ostalo plutati bez nadzora. Službenici Lučke kapetanije Pula su nedugo potom javili da su sa plutajućih plovila sve zatečene osobe spašene i prevezene na obalu, dok će se odsukavanje jedrilica nasukanih na vrsarskoj obali organizirati komercijalno.

-Srećom, sve je prošlo bez ozlijeđenih i stradalih, zadovoljni su pripadnici JVP Poreč uz koje su, kao i uvijek, spremno intervenirali i članovi DVD-ova Višnjan, Vrsar i Tar-Vabriga.  Saniranje posljedica nevremena nastavilo se danas. 

Prijavljena brojna nasukavanja i opasne situacije zbog nevremena na Jadranu

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nizu pomorskih nesreća i nezgoda, koje su se dogodile tijekom jučerašnjeg nevremena na moru, od obale Istre do Brača. U MRCC Rijeka zaprimljeno je u relativno kratkom vremenu više od 140 poziva nautičara koji su zatražili neki oblik pomoći.

(dp)

Fotografije

Foto: JVP Poreč
Foto: JVP Poreč
Foto: JVP Poreč


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...