Početna
Srijeda, 11.Prosinca 2019 (20:56:24) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Miletić: Vlada je bahato ponižavala radnike Uljanika i građane Istre

Istra, 01.08.2019. (17:20)
Boris Miletić, predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule
Boris Miletić, predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule

Vijest o skorašnjoj deblokadi računa i dovršetak započetih gradnji u brodogradilištu Treći maj obišla je sve hrvatske medije, a na vijesti je reagirao i sam vrh IDS-a.

Iako je u današnjem priopćenju medijima predsjednik stranke Boris Miletić pozdravio odluku Vlade da ponovno pokrene poslovanje riječkog brodogradilišta, osvrnuo se i na ulogu Vlade u aferi oko pulskog brodogradilišta Uljanik.

– Iz današnje je odluke svima jasno da je Vlada cijelo vrijeme imala figu u džepu kad je Uljanik u pitanju i da je već odavno odlučila da će istarsko brodogradilište biti žrtveno janje. Vlada je problemu Uljanik Grupe pristupila krajnje nekompetentno i pri tom je cijelo vrijeme diskriminirala građane Istre i bahato ponižavala radnike Uljanika, navodi se Miletićevom priopćenju medijima.

Izjavu premijera Andreja Plenkovića da bi brodogradilište Treći maj uspješno funkcioniralo da nije bilo pozajmice Uljaniku, ocijenio je zlonamjernom prema radnicima Uljanika i njihovim obiteljima.

– Ova Vlada je dokazano nevjerodostojna i čovjek nema razloga vjerovati bilo čemu što kažu, pogotovo kad je brodogradnja u pitanju - jedno misle, drugo kažu, a treće naprave. Ne treba zaboraviti da je Vlada sudjelovala u kreiranju krize u Uljaniku, prvo zato što nije nadzirala poslovanje, onda zato što mjesecima nije reagirala kad je saznala za probleme brodogradilišta i na kraju zato što je svojim ponašanjem blokirala poslovanje Uljanika i upropastila realizaciju već dogovorenih poslova, nastavio je Miletić poručivši kako se nada da će Vlada svoju novu odluku ovog puta provesti do kraja. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...