Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (18:57:26) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Od danas provjerite stanje vaše vozačke na stranicama MUP-a

Hrvatska, 01.08.2019. (11:09)

S novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama koji je danas stupio na snagu, vozači mogu na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) provjeriti status svoje vozačke dozvole - datum isteka, te jesu li uz nju vezani negativni bodovi ili neke od izrečenih mjera.

Dozvole se mogu provjeriti u glavnom izborniku internetske stranice, u kategoriji “status vozačke dozvole”. Servis pri tome ne otkriva nijedan osobni podatak, a informacije o dozvoli daje nakon što korisnik upiše njen broj. Time su ujedno ukidaju plaćanja upravnih pristojbi, ali i nepotrebna čekanja, navode u MUP-u.

Također, Izmjenama i dopunama Zakona propisuju se uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi. Vlasnik vozila ne smije ga dati na upravljanje osobi za koju može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, da ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom te osobi pod utjecajem alkohola, lijekova, opijata, ili osobi koja zbog nekog razloga nije u stanju na siguran način upravljati vozilom, poručuju iz MUP-a. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Najslasniji burgeri u gradu
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6