Početna
Ponedjeljak, 28.Rujna 2020 (09:54:10) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Klavirski kvartet osvježava ljeto u Eufrazijani

Kultura, 31.07.2019. (16:39)

Polovica 58. sezone koncerata klasične glazbe u Poreču u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč obilježena je plodnom suradnjom s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb. U petak, 2. kolovoza u 21 sat u Eufrazijani nastupa bečki Stratos Quartett, osvježenje na području komorne glazbe i klasičnih kvarteta, u sastavu violine, viole, violončela i klavira.

Pod okrilje Eufrazijeve bazilike, uz uspješnu suradnju s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, ovoga petka dolazi mlad i internacionalan Stratos Quartett. Violinu kvarteta svira Katharina Engelbrecht, violu Magdalena Eber, violončelo Jan Ryska i klavir Mari Sato. Ova su četiri glazbenika višestruki dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima te iza sebe već imaju zavidan niz koncertnih nastupa, kao solisti i komorni glazbenici i kao članovi orkestra. U sastavu Stratos Quartetta ubrzo su nakon osnutka 2013. godine primljeni na European Chamber Music Academy (ECMA) kao prvi i jedini klavirski kvartet, što im je omogućilo suradnju s vrsnim komornim glazbenicima i profesorima te nastupe na različitim svjetskim pozornicama. Otada kvartet niže uspjehe kod stručnjaka i publike, što potvrđuju već brojne i važne osvojene nagrade i priznanja, poput više osvojenih prvih mjesta na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe i Grand Prix na natjecanju u Luslawicama u Poljskoj, europskom glazbenom središtu.

Kvartet se na osobit način odmiče od klasičnih obrazaca i ostavlja jak dojam na publiku svojim vrlo individualnim pristupom komornoj glazbi. S obzirom na raznoliko podrijetlo članova sastava (Austrija, Japan, Češka) mladi glazbenici iz svojih zasebnih iskustava i pristupa stvaraju zajednički zvuk te neuobičajen klavirski kvartet približavaju široj publici. Repertoar koji Stratos Quartett priprema za Eufrazijanu složen je od skladbi Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Camillea Saint-Saënsa, Gernota Wolfganga i Antonína Dvořáka. Stratos Quartett predstavlja se Poreču vrlo raznolikim, živim i virtuoznim približavanjem vrsnom zvuku te na atraktivan način donosi drugačiju priču o komornoj glazbi.

Svi koncerti počinju u 21 sat i dostupni su uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta, od 20 sati. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. Koncerti u Eufrazijani odvijaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice Grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra