Početna
Srijeda, 13.Studenog 2019 (17:54:41) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Sufinanciranje obnove 16 zgrada u starogradskoj jezgri Poreča

Iz Grada Poreča, 31.07.2019. (11:16)
Starogradska jezgra Poreča
Starogradska jezgra Poreča

Grad Poreč i ove je godine u sklopu Programa zaštite i obnove kulturnih dobara proveo natječaj za sufinanciranje obnove fasada, krovova i stolarije te sanaciju konstruktivnih dijelova na zgradama na području svoje kulturno – povijesne urbanističke cjeline - starogradskoj jezgri i užem centru.

Sredstva za subvencioniranje mjera zaštite i obnove kulturnih dobara u iznosu od 400 tisuća kuna osigurana su u gradskom proračunu, a u program se ove godine uključila u Turistička zajednica Grada Poreča.

Za ostvarivanje prava na subvenciju definirano je pet kriterija: lokacija, kulturno-povijesna vrijednost građevine, namjena građevine (poslovna ili stambena), površina građevine te kriterij građevinskog stanja građevine.

Vlasnik jedne zgrade subvencioniranje može iskoristiti jednom u pet godina, kako bi obnovljen bio čim veći broj zgrada.

Iznos subvencije nije fiksan, već ovisi o ukupnoj površini građevine, a limit iznosi 90.000 kuna po građevini, čime se potencira obnova manjih objekata u starogradskoj jezgri.

Natječajni postupak za ovu godinu je zaključen, te je gradonačelnik donio Zaključak kojim se donosi Konačna bodovna lista Podnositelja prijava pristiglih na Javni natječaj za subvencioniranje provedbe Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča-Parenzo za 2019. godinu. Sredstva su dodijeljena za ukupno 16 zgrada.

Preuzimanje: Konačna bodovna listaMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Najslasniji burgeri u gradu
Nova Corolla Hybrid