Početna
Petak, 17.Siječnja 2020 (15:06:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Paydo aplikacija za parkiranje i u Poreču

Poreč nakon dugo vremena ima hrvačkog reprezentativca – Andreja Bubičića

Sport, 30.07.2019. (10:41)
Andrej Bubičić, hrvatski reprezentativac
Andrej Bubičić, hrvatski reprezentativac

Poreč nakon niza godina opet ima državnog reprezentativca u hrvanju. To je 17-godišnji Andrej Bubičić, koji je niz izvrsnih nastupa u prvoj polovici godine okrunio onim za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu (do 110 kg), održanom u lipnju u talijanskoj Faenzi (Italija). 

Poziv u reprezentaciju Andrej je dobio nakon odličnih rezultata ostvarenih ove godine. Osvojio je prvo mjesto na međunarodnom turniru lige za kadete u siječnju u Zagrebu, četvrto na međunarodnom turniru u travnju u Zagrebu, peto mjesto u svibnju u Subotici te prvo mjesto na međunarodnom otvorenom turniru za kadete u lipnju u Puli. 

Na prvenstvu Europe poražen je u prvom kolu od hrvača iz Poljske. Budući da se Poljak nije plasirao u finale, izostala je šansa da Bubičić kroz repasaž pokuša popraviti plasman.

U porečkom hrvačkom klubu doznajemo da uskoro počinju pripreme za drugi dio sezone. Dobre nastupe očekuju u pojedinačnim i ligaškim natjecanjima.

Andrej Bubičić, hrvatski reprezentativac
Kadetska reprezentacija Hrvatske na EP 2019. godine

Andrej Bubičić rođen je 2002. godine, a hrvanjem se bavi od 2014. te iz godine u godinu pokazuje sve veći napredak kako na domaćim, tako i na međunarodnim turnirima, poručuju iz porečkog kluba. 

Mali klub velike povijesti: Saračević, Lukić, Kadum i drugi ispisali blistave stranice

Hrvački klub Poreč je u svojoj povijesti iznjedrio brojne kvalitetne sportaše koji su nastupali za reprezentaciju tadašnje SFR Jugoslavije i SR Hrvatske. Nalazimo zapise o nastupu Džafera Saračevića na međunarodnom turniru u Mađarskoj 1973. i osvojenom drugom mjestu. 

Od 1980. s nastupima za reprezentaciju krenuo je Davor Lukić, peti na kadetskom prvenstvu svijeta u Švedskoj te godine, a isto je mjesto osvojio na juniorskom prvenstvu Balkana dvije godine kasnije. Lukić je nastupio i na svjetskom prvenstvu u Norveškoj 1983., da bi godinu dana kasnije bio drugi na omladinskom turniru u Bugarskoj. 

Iste su godine Lukić i Darko Kadum nastupili za reprezentaciju na EP u Poljskoj. Davor je bio drugi, dok se Darko nije plasirao. Predratni ciklus zaokružio je Milan Radaković petim mjestom na Balkanijadi 1987. godine. Marko Orlović bio u reprezentaciji Hrvatske 2004. na turniru Trofej Jadrana.

Za reprezentaciju SR Hrvatske nastupali su i Zdenko Đurić, Vujadin Kojić, Petar Orlović, Branko Orlović, Slobodan Marinković, Danilo Blažević, Elvis Bajrektarević i Milan Radaković. U današnjoj Hrvatskoj boje reprezentacije branili su Boris Štifanić i Adis Hamzić te veterani Vujadin Kojić i Dušan Medančić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Nova Corolla Hybrid
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Najslasniji burgeri u gradu