Početna
Petak, 17.Siječnja 2020 (15:30:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Upisi u nove plesne tečajeve u Istri

Pula film festival: Očekivani trijumf “Dnevnika Diane Budisavljević”

Kultura, 21.07.2019. (09:04)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Najboljim filmom 66. Pulskog filmskog festivala očekivano je proglašen „Dnevnik Diane Budisavljević“, redateljice Dane Budisavljević, koji je osvojio i Zlatnu arenu za režiju.

Ovaj vrlo uvjerljiv i dojmljiv spoj igrane, dokumentarne i arhivske građe, s naglašenim antifašističkim nabojem, uspio je osvojiti i nagradu publike, kao i priznanje žirija kritičara (FEDEORA) te Zlatne arene za montažu (Marko Ferković) i glazbu (Alen i Nenad Sinkauz). Rijetko kad je slučaj na festivalima da se stavovi žirija i publike podudaraju, ali kod pulske publike očito je prevagnuo antifašistički element filma. Brešanova satira „Koja je ovo država“ osvojila je Zlatne arene za scenarij (Mate Matišić) i glavnu mušku ulogu (Krešimir Mikić).

Vrlo dobro prošao je Predrag Ličina s „Posljednjim Srbinom u Hrvatskoj“ koji je osvojio Brezu te Zlatne arene za glavnu žensku ulogu (Hristina Popović), masku, kostimografiju i scenografiju, dok je medijski najeksponiraniji „General“ (Antun Vrdoljak) dobio samo dvije Zlatne arene (sporedna ženska uloga i specijalni efekti). Velika je nepravda da Vitezova „Dopunska nastava“ nije osvojila ništa, iako je zabavniji film od „Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj“.

Elvis Lenić (Kulturistra)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nova Corolla Hybrid
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Najslasniji burgeri u gradu