Početna
Utorak, 10.Prosinca 2019 (14:16:25) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Škola magije i treći put ove godine otvara vrata mladim vješticama i čarobnjacima

Zanimljivosti, 20.07.2019. (08:40)

Škola Magije, kulturno-edukativni projekt Udruge ljubitelja Harryja Pottera ''Ministarstvo Magije Hrvatska'' treću godinu za redom ''obrazuje'' mlade vještice i čarobnjake osnovnoškolske dobi u dvorcu Stara Sušica. Škola Magije zamišljena je kao dvodnevno magično druženje istomišljenika i ljubitelja Harryja Pottera uz niz kreativnih radionica pretvorenih u nastavne predmete kojih se ni Hogwarts ne bi posramio.

Nastavni plan obuhvaća predmete poput travarstva, čarobnih napitaka, povijesti magije, obrane od mračnih sila. Za razliku od Hogwartsa, kurikulum Škole Magije Stara Sušica temelji se na hrvatskim mitovima, legendama i folkloru, te kulturnoj i prirodnoj raznolikosti. Uz to, predavanja imaju socijalni i poučni karakter, pa se tako, primjerice, na predavanju obrane od mračnih sila djeca susreću s temama bullyinga i kako se od njega zaštiti. Osim pregršt predavanja, djeca pohađaju treninge iz metloboja.

Glavni je cilj škole da se djeca zabave i kroz prizmu magičnog svijeta Harryja Pottera nauče neke važne životne lekcije.

Kao i u priči autorice J.K.Rowling, djeca do dvorca putuju vlakom koji polazi iz Zagreba i Rijeke, te su po dolasku svrstana u četiri doma (bazirana na slavenskoj mitologiji) za koja svojom aktivnošću i ponašanjem skupljaju bodove te se bore za osvajanje međudomskog pokala.

Sljedeća Škola Magije održava se 10. i 11 kolovoza 2019., a djecu možete prijaviti putem ove poveznice. Informacije možete naći i na Facebook stranici eventa: „Škola Magije Stara Sušica – 1. stupanj“.

Za sve dodatne upite i informacije možete se javiti na: udruga@ministarstvomagije.hr (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno