Početna
Utorak, 10.Prosinca 2019 (13:41:02) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

Prestižne oznake EU Ecolabel za šest Valamarovih kampova

Gospodarstvo, 16.07.2019. (10:18)
Ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave Valamar Riviere, Željko Kukurin
Ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave Valamar Riviere, Željko Kukurin

Poreč, 16. srpnja 2019. – Valamar Riviera prva je domaća turistička kompanija koja je dobila znak EU Ecolabel za turistički smještaj za čak šest svojih kampova: Istra Premium Camping Resort u Funtani, Ježevac Premium Camping Resort i Krk Premium Camping Resort na Krku, Lanterna Premium Camping Resort i Solaris Camping Resort u Taru te Orsera Camping Resort u Vrsaru.

EU Ecolabel je oznaka koja promiče ekološku izvrsnost, odnosno pomaže pri identifikaciji proizvoda i usluga koji imaju smanjen utjecaj na okoliš, od početne faze uporabe sirovina, preko proizvodnje pa sve do njihova korištenja i konačno odlaganja. Ova se oznaka u potpunosti fokusira na okolišnu održivost.

„Eko-oznaka EU Ecolabel putnicima i gostima pruža jasnu poruku da usluga smještaja koju koriste poštuje prirodni okoliš te je učinkovita u odnosu na energiju koju koristi. Uvjeren sam kako dodjeljivanjem znaka EU Ecolabel za ovih šest kampova direktno postajemo konkurentniji na velikom i značajnom europskom tržištu koje prepoznaje zelene proizvode i usluge”, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

„Valamar sustavno primjenjuje visoke standarde u zaštiti okoliša kao ključnom resursu u turizmu. Prestižna oznaka EU Ecolabel s jedne strane daje potvrdu da naši proizvodi i usluge zadovoljavaju najzahtjevnije standarde zaštite okoliša, a s druge strane motivira naše goste i partnere da među proizvodima i uslugama na tržištu odaberu one koji su zeleniji i odgovorniji prema okolišu“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere. (dp)

Da bi se dodijelio znak za okoliš EU-a, turistički smještaj mora biti sukladan svakom od 22 obvezna mjerila iz područja općeg upravljanja, energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, racionalne potrošnje vode, smanjivanja i upravljanja otpadom i otpadnim vodama te ostalim obveznim mjerilima te biti sukladan odgovarajućem broju od preostalih 45 mjerila radi stjecanja dovoljnog broja bodova. Cilj mjerila jest promicanje uporabe obnovljivih izvora energije radi štednje energije i vode, smanjenja količine otpada i poboljšanja lokalnog okoliša.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore