Početna
Nedjelja, 18.Kolovoza 2019 (05:41:51) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Porečki delfin 2019.

Ovoga ljeta na odmor ide milijun Talijana više nego lani

Gospodarstvo, 13.07.2019. (11:56)
(Izvor:Turizmoteka.hr)Link
Tri četvrtine Talijana ljetovat će u Italiji (Pixabay)
Tri četvrtine Talijana ljetovat će u Italiji (Pixabay)

Očekuje se da će broj Talijana koji će ovog ljeta otići na godišnji odmor doseći gotovo 32 milijuna, što je povećanje od 1,3 milijuna u odnosu na 2018. godinu, kažu rezultati službenih istraživanja, Prosječno trajanje odmora je 6 noći. Tri četvrtine turista ostat će u Italiji, a 23% će otići u inozemstvo. Prosječni rashodi iznosit će oko 950 eura.

Rezultati ankete pokazuju suficit talijanske trgovinske bilance za milijardu više nego u 2018. (ukupno 8 milijardi). Rashodi Talijana u inozemstvu porasli su za oko 200 milijuna eura, a potrošnja stranaca u Italiji porasla je za više od milijardu eura. Najviše tog novca ostaje u južnim dijelovima Italije.

Od 60 milijuna putnika koje će talijanske zračne luke primiti između lipnja i kolovoza ove godine, 40 milijuna će biti stranci, s povećanjem od 2,4 milijuna u južnim zračnim lukama koje će, stoga, po prvi put ostvariti veći promet od ostala 3 makro-područja (sjeverozapad, sjeveroistok i centar).

No, i u Italiji se osjeti pojačana konkurencija iz Turske, Egipta i Tunisa, koji bilježe snažan rast međunarodnih turističkih dolazaka uglavnom iz Francuske i Njemačke. Istodobno, Španjolska, koja je uobičajena konkurencija za Italiju, stagnira ili bilježi pad dolazaka. (Turizmoteka).Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom