Početna
Srijeda, 13.Studenog 2019 (17:55:58) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Poreč dobio prvo vježbalište za osobe s invaliditetom; povukli 1,5 milijuna iz fondova

Iz Grada Poreča, 12.07.2019. (08:16)
Vrpcu je prerezao Dean Maršić
Vrpcu je prerezao Dean Maršić

Sinoć je u dvorani Veli Jože predstavljeno prvo vježbalište za osobe s invaliditetom u Poreču, realizirano u okviru projekta “I ja mogu trenirati” kojeg ovdašnji bodybuilding klub provodi s partnerima - Gradom Porečom, Sportskom zajednicom i Društvom invalida Poreč. 

Vježbalište se proteže na površini od 400 četvornih metara i ima uređen prilaz za osobe s invaliditetom. 

Kineziolozi, nutricionist i fizioterapeut ovdje će voditi prilagođene treninge za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Cilj je uključiti djecu i u redovite aktivnosti kluba, te unaprijediti svijesti o važnosti fizičke aktivnosti i društvene uključenosti za zdrav život.

Bodybuilding klub Poreč se s partnerima prijavio na natječaj Europskog socijalnog fonda projektom “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport”. Za projekt su povukli gotovo 1, 5 milijuna kuna. Riječ je o jednom od najvećih projekata koji neka sportska udruga provodi u Poreču, a također je i među većima u Istri. 

-Ovim putem pozivam sve osobe s invaliditetom da nam se pridruže u treninzima u slijedeće dvije i pol godine koliko projekt traje i da se zajedno s članovima kluba druže, vježbaju i na kraju svega dobro zabave te steknu naviku vježbanja kao dobrobit za njihov život i nakon projekta, rekao Dalibor Jakovčić, predsjednik Body-building kluba „Veli Jože“.

-Iako kao Grad trenutno provodimo više od 50 projekata, od kojih su neki financijski puno izdašniji, projekt “I ja mogu trenirati” posebno mi je prirastao srcu i vjerujem da će pomoći u krajnjem cilju – osnivanju sportske udruge osoba s invaliditetom, rekao je okupljenima gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. -Vodimo računa i o tome da ostali projekti budu  prilagođeni osobama s invaliditetom, a Grad Poreč sudjeluje u EU Projektu USEFALL kojim nam se pružila prilika za daljnje investiranje u jačanje i poticanje socijalnog razvoja, odnosno u konkretne mjere kojima sprječavamo rizik društvene isključenosti osoba s invaliditetom i potičemo inkluzivni turizam, zaključio je Peršurić najavivši sanaciju kamene obloge na Lungomareu uz pomoć sredstava Europske unije i pretvaranje Poreča u Pametan grad (Smart city), koji brine o svim svojim stanovnicima i turistima.

Zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar istaknula je da je briga za zdravlje i za ljude jedan je od prioriteta Istarske županije.

Teretanu je simboličkim rezanjem vrpce otvorio Dean Maršić, jedan od njenih budućih korisnika. (dp)

Fotografije

Sa svečanosti predstavljanja vježbališta za osobe s invaliditetom
Loris Peršurić, Dalibor Jakovčić, Sandra Čakić Kuhar, Tihana Mikulčić i Alfredo Mendiković
Vježbalište u pogonu
Vježbanje u teretani
Teretana za osobe s invaliditetom


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Najslasniji burgeri u gradu
Porsche Istra