Početna
Četvrtak, 23.Siječnja 2020 (07:01:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Viendel - Digitalni marketing

Daus u Saboru: Edukacijom i prevencijom do prometne kulture

Hrvatska, 11.07.2019. (16:11)
Emil Daus u Saboru
Emil Daus u Saboru

ZAGREB – U saborskoj raspravi o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama sudjelovao je i saborski zastupnik iz Istre Emil Daus. Istaknuo je kako je crna statistika s naših prometnica alarmantna te je neupitno da ovako negativnom trendu treba čim hitnije stati na kraj. Zastupnik se upitao hoće li samo kažnjavanje utjecati na poštovanje prometnih propisa te mogu li zaista samo strože kazne smanjiti broj poginulih na cestama.

Daus smatra kako je ključna edukacija koja će promijeniti svijest kod vozača, a to je da poštuju pravila prometa i da ne čine prekršaje, jer ono što nama nedostaje je prometna kultura koja u Hrvatskoj ne postoji ili barem ne postoji u dovoljnoj mjeri.

Napomenuo je da problem treba rezati u korijenu te se stoga sva snaga treba usmjeriti na edukaciju i to već od vrtića, u školama te kasnije preko autoškola.

Kazao je i kako ljudi danas smatraju da neće biti uhvaćeni u činjenju prekršaja i tu je osnovni problem, posebno iz razloga što nedostaje veliki broj prometnih policajaca.

Nadalje, napomenuo je da je osim edukacije iznimno važna i prevencija.

Naveo je i druge probleme kao što su primjerice stari vozni park, ali i sigurnost brojnih cesta te naglasio kako zasigurno postoji više faktora koji utječu na prometne nesreće i stradanja u prometu, a koje samo veće kazne za prekršaje ne mogu i neće promijeniti. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid