Početna
Nedjelja, 21.Srpnja 2019 (15:54:02) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Jazz u lapidariju: Večeras svira Zvjezdan Ružić Sextet

Kultura, 10.07.2019. (20:01)
Zvjezdan Ružić Sekstet
Zvjezdan Ružić Sekstet
U Poreču večeras nastupa jedan od najboljih domaćih glazbenika mlađe generacije - pijanist i kompozitor Zvjezdan Ružić u sastavu Zvjezdan Ružić Sextet svira u lapidariju Zavičajnog muzeja u 21 sat.

Ružić je dobitnik četiri nagrade Status koje dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, kao i Porina za svoj prvi album "The Knightingale Cabaret" iz 2015. Do danas je izdao tri autorska albuma, a s posljednjim “Pandalandom” proširio svoje djelovanje i na dalekoistočna tržišta. Dugogodišnji je član višestruko nagrađivanog ansambla Jazziana Croatia, surađuje s brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima te nastupa na cijenjenim pozornicama diljem svijeta.

Zvjezdan Ružić Sextet uz Ružića na klaviru čine Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na soprano i Lenart Krečić na tenor saksofonu te Miha Koren na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima.

Nakon prošlotjednog otvorenja s Aleksandar Dujin Orkestrom ovaj će sastav večeras nastaviti dvomjesečni program 24. Jazza u lapidariju, džez-festivala u organizaciji porečkog Učilišta koji tradicionalno srijedom u grad dovodi vrhunske glazbenike. Ulaz je besplatan. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom