Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:24:21) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Jazz u lapidariju: Večeras svira Zvjezdan Ružić Sextet

Kultura, 10.07.2019. (20:01)
Zvjezdan Ružić Sekstet
Zvjezdan Ružić Sekstet
U Poreču večeras nastupa jedan od najboljih domaćih glazbenika mlađe generacije - pijanist i kompozitor Zvjezdan Ružić u sastavu Zvjezdan Ružić Sextet svira u lapidariju Zavičajnog muzeja u 21 sat.

Ružić je dobitnik četiri nagrade Status koje dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, kao i Porina za svoj prvi album "The Knightingale Cabaret" iz 2015. Do danas je izdao tri autorska albuma, a s posljednjim “Pandalandom” proširio svoje djelovanje i na dalekoistočna tržišta. Dugogodišnji je član višestruko nagrađivanog ansambla Jazziana Croatia, surađuje s brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima te nastupa na cijenjenim pozornicama diljem svijeta.

Zvjezdan Ružić Sextet uz Ružića na klaviru čine Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na soprano i Lenart Krečić na tenor saksofonu te Miha Koren na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima.

Nakon prošlotjednog otvorenja s Aleksandar Dujin Orkestrom ovaj će sastav večeras nastaviti dvomjesečni program 24. Jazza u lapidariju, džez-festivala u organizaciji porečkog Učilišta koji tradicionalno srijedom u grad dovodi vrhunske glazbenike. Ulaz je besplatan. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč