Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:25:20) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

POUP: Kreću koncerti u Eufrazijani, u kinu Spiderman, u Lapidariju jazz

Kultura, 08.07.2019. (17:19)

58. Koncerti u Eufrazijani - utorak, 9. 7. u 21.00

Zagrebački solisti

Koncerte u Eufrazijani, jedan od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, ove godine otvara najugledniji i višestruko nagrađivan hrvatski komorni ansambl – Zagrebački solisti. Pripremaju repertoar W. A. Mozarta i A. Dvořaka te djela hrvatskog skladatelja B. Papandopula, a nastupaju u sastavu: Sreten Krstić (koncertni majstor); Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Saki Kodama, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin (violine); Hrvoje Philips, Marko Otmačić (viole); Smiljan Mrčela, Jasen Chelfi (violončelo); Mario Ivelja (kontrabas). 

petak, 12. 7. u 21.00 - Cukrov piano duo

Koncerti u Eufrazijani, nakon otvaranja u utorak, već u petak donose nastup sestara Terezije Cukrov i Martine Cukrov Jarrett. Duo su osnovale 2003. izvedbom Bartokove sonate za dva klavira i udaraljke na Mannes College of Music u New Yorku, gdje su obje magistrirale. Svjetskog obrazovanja, iskustva i glasa, domaće pijanistice u duu izvode djela četveroručno i za dva klavira.

Ulaznice za koncerte u Eufrazijani koštaju 50 kuna, može ih se kupiti na ulazu u baziliku sat prije početka koncerta. Moguća je i rezervacija te kupnja putem interneta na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

24. Jazz u lapidariju - srijeda, 10. 7. u 21.00

Zvjezdan Ružić Sextet

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Nakon prošlotjednog otvorenja, 24. Sezona Jazza u lapidariju tradicionalno srijedom nastavlja s bogatim programom za ljubitelje džeza, improvizacije i varijacija na temu u nadahnjujućem ambijentu porečkog lapidarija.

Porinom nagrađivan pijanist Zvjezdan Ružić okuplja sekstet izvrsnih glazbenik s kojima je prije dvije godine snimio svoj prvijenac The Nightingale Cabaret. Svoje polifone strukture i muzičke dijaloge Ružić dovodi u porečki lapidarij u sastavu: Zvjezdan Ružić, klavir; Tomaž Gajšt, truba; Vojkan Jocić, soprano saksofon; Lenart Krečič, tenor saksofon; Miha Koren, kontrabas; Adriano Bernobić, bubnjevi.

Ulaz je slobodan.

Kino

četvrtak, 11. 7. u 19.00 i 21.15
Spiderman: Daleko od kuće – kategorija 12
izvorno ime: Spider-Man: Far from Home
redatelj: Jon Watts
uloge: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson
žanr: akcija, avantura
trajanje: 130 minuta

sadržaj: Nakon događaja s Osvetnicima, Peter Parker s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu. Miran odmor prekida im opasan Mysterio i Spiderman se mora suočiti s novim prijetnjama u svijetu koji se zauvijek promijenio.


Likovna djelatnost

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Grupe OHO.

Decumanus 34 - trajanje izložbe: do 18. 8. 2019. - radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac.

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Neuokvireno Aleksandera Brezlana.

trajanje izložbe: do 20. 7. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00  - 21.00, osim nedjeljom i blagdanom.

Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon (052)887–217.

Brezlanova umjetnička praksa obuhvaća širok spektar umjetničkih procesa od crteža, slikarstva i instalacije do grafičkog dizajna. Njegovi putnički dnevnici su sjajan primjer umjetnikove sposobnosti kretanja kroz svijet medija i izraza.


U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6