Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (02:39:48) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Teslom u 24 sata prešao 2.781 kilometar na otvorenoj cesti

Zanimljivosti, 06.07.2019. (17:00)
(Izvor:Bug Online)Link

Nakon ponešto dobrih vijesti iz Tesline proizvodnje, pa potom iz testiranja sigurnosti, ovoga tjedna dogodila je još jedna pozitivna stvar za njihove automobile, a tiče se njihove autonomije, prenosi Bug. Svi koji su barem probali voziti električni automobil iskusili su neki oblik nervoze vezane uz doseg s jednim punjenjem baterije ("range anxiety"), a opće je mišljenje kako električni automobili nisu napravljeni za duža putovanja – em im je doseg malen, em punjenje traje dugo.

Upravo suprotno poželio je dokazati YouTuber Bjørn Nyland, inače fan Tesle koji snima priloge gotovo isključivo o ovim automobilima. Krenuo je u akciju u Njemačkoj, s planom da u 24 sata prijeđe što je više moguće kilometara u stvarnim prometnim uvjetima na otvorenoj cesti. Za to mu je savršeno poslužio njemački Autobahn, kao i automobil Tesla Model 3 Long Range AWD.

Dosadašnji rekord od 2.664 kilometara ubrzo je pao – Nyland je u jednom punom danu prešao 2.781 kilometar. Za punjenje je koristio najbržu dostupnu opciju, superbrze punjače mreže IONITY. Većinu puta vozio je brzinom od oko 170 km/h, a trošio je velikih 311 Wh/km. Ukupno je potrošio 850 kWh električne energije što bi ga koštalo oko 300 eura, da struja nije bila sponzorirana. Punjenja je obavljao često, puneći automobil od oko 10% do 50%, kako bi optimizirao vrijeme provedeno na punionicama.

U konačnici mu je prosječna brzina, kada se uračunaju i stajanja za punjenje baterija, bila oko 115 km/h, a cijeli je pothvat, dakako, dokumentiran u seriji videa na YouTubeu.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra