Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:12:49) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Zagrebački solisti otvaraju 58. sezonu koncerata u Eufrazijani

Kultura, 05.07.2019. (11:47)
Zagrebački solisti
Zagrebački solisti

Sezona koncerata u Eufrazijevoj bazilici ove godine slavi svoje 58. izdanje, a ljubitelje klasične glazbe na svečanom koncertu otvaranja koji će se održati u utorak, 9. srpnja 2019. u 21 sat u porečkoj katedrali očekuje plava poslastica – koncert Zagrebačkih solista.

Više od pola stoljeća glazba i arhitektura spajaju se u ovom prostoru stvarajući sinergiju koja očarava generacije ljubitelja klasične glazbe. Mnogi još pamte impresivan nastup Zagrebačkih solista tijekom otvaranja 50. izdanja sezone koncerata u Eufrazijani.

Zagrebački solisti trenutno nastupaju u sastavu: Sreten Krstić, koncertni majstor, Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Saki Kodama, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin na violinama, Hrvoje Philips, Marko Otmačić na violama, Smiljan Mrčela i Jasen Chelfi na violončelu, te Mario Ivelja na kontrabasu.

Šezdeset i pet godina uspješnoga djelovanja ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe može se zahvaliti brojnim sjajnim glazbenicima koji su, u određenome razdoblju, zauzimali mjesto članova Zagrebačkih solista, a ono što sve članove – prošle, sadašnje i buduće, sasvim sigurno ujedinjuje, jest vrhunska razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, a napose komornome muziciranju.

U Poreču su još nastupali i tijekom nekoliko izdanja međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“, a slavni je maestro i sam bio umjetnički voditelj ovog ansambla kada je osnovan 1953. godine. Organizator je Pučko otvoreno učilište Poreč.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna dostupne su jedan sat prije početka koncerta na ulazu u Eufrazijevu baziliku, a za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na http://rezervacije-poup.hr.(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!