Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (04:33:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Postanite morski biolog na jedan dan

Zanimljivosti, 05.07.2019. (08:34)

Oduvijek su Vas zanimali odgovori na pitanja: „Jesu li spužve biljke ili životinje?“, „Zašto priljepak izgleda kao školjkaš a zapravo je puž?“, „Kako cvjetaju biljke ispod morske površine?“ i „Zašto se danas pojavljuju brojne strane invazivne vrste?“ onda su radionice morske biologije pravo mjesto za Vas.

U organizaciji Centra za invazivne vrste sa Instituta za poljoprivredu i turizam, na porečkim plažama će se ovo ljeto odvijati druženje i edukacija o najčešćim vrstama koje nastanjuju Jadranskom more. Pod vodstvom biologinja dr.sc. Barbare Sladonja i mag.oecol. Mirele Uzelac te vrijednih volontera, svi zainteresirani moći će zaroniti u obližnji plićak i naučiti prepoznavati česte vrste zelenih i smeđih algi, bodljikaša, školjkaša, spužvi, rakova ali i štetnih invazivnih vrsta.

Radionice će se održati tri puta i to 13. srpnja na plaži ispod hotela Pical, 3. kolovoza na novoj plaži hotela Materada i 7. rujna kod ljetnog kampa Gradskog kupališta s početkom u 10:00h.

Biologinje će za sve zainteresirane biti na plaži cijeli dan a organizirane aktivnosti u sklopu radionica će se odvijati nekoliko puta tijekom dana. Za vrijeme radionica biti će izložen akvarij prepun morskih vrsta te će se odvijati razne tematske igre, puzzle, memory igre i bojanke za one najmlađe.

Na kraju, zavirit ćete u mikro svijet zelenih algi i zooplanktona uz pomoć vodootpornih papirnatih mikroskopa, Foldscopa, koji ima mogućnost povećanja do 140 puta.

S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, prijave se zaprimaju do popunjenja mjesta na e-mail: mirela@iptpo.hr, na broj telefona: 052 408 328 ili putem društvene mreže Facebook Centra za invazivne vrste. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore