Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (04:40:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Večeras otvorenje 24. Jazza u lapidariju s Aleksandar Dujin Orkestrom

Zabava, 03.07.2019. (12:18)
Aleksandar Dujin orkestar
Aleksandar Dujin orkestar

Bilo da više volite koncerte na otvorenom ili uživati u glazbi u intimnoj atmosferi uz čašu vina, otvorenje 24. Jazza u lapidariju u Poreču večeras nudi vrhunski glazbeni doživljaj na dvije lokacije. Vojvođanski pijanist i kompozitor Aleksandar Dujin, široj publici najpoznatiji kao pijanist Đorđe Balaševića, s orkestrom će u 21 sat na glavnom porečkom trgu otvoriti festival, a zatim za kraj večeri u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine održati i jam session.

Uvertira je to u bogat dvomjesečni program u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji do kraja kolovoza svake srijede, i to uz slobodan ulaz, nudi kvalitetne koncerte domaćih i inozemnih džez-glazbenika u samom središtu grada. Festival snažne tradicije održava se već 24. godinu zaredom, a posljednjih godina obogaćuje program Poreč Open Air Festivala.

Večerašnji koncert otvorenja na Trgu slobode publici će donijeti džez-repertoar u ritmu idealnom za tople ljetne večeri. Aleksandar Dujin Orkestar djeluje dvadesetak godina, publiku uvijek iznova oduševljava svojim večerima kubansko-brazilske glazbe, a uz iskusnog znalca Dujina na klaviru trenutno ga čine vokalistice Nevena Reljin i Vanja Matić Manić, Milena Jancarić na flauti, Damjan Grbac na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

Već iduće srijede program se nastavlja u lapidariju, gdje će do 28. kolovoza nastupiti Zvjezdan Ružić Sextet, Organic People, Dennis Jannah iz Nizozemske, Mouth of Sundays iz Austrije, Atanasovski-Mastorović duo, Darko Jurković Charlie Trio, Branimir Gazdik Quartet te austrijsko-hrvatski duo Klaus Paier i Asja Valčić.

24. Jazz u lapidariju održava se od 3. srpnja do 28. kolovoza pod pokroviteljstvom Grada Poreča - Parenzo, Turističke zajednice Grada Poreča i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Valamar Rivijerom i Austrijskim kulturnim forumom. Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan, a program dostupan na mrežnim stranicama Poreč Open Air Festivala i Pučkog otvorenog učilišta Poreč te na društvenim mrežama. (da)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji