Početna
Četvrtak, 18.Srpnja 2019 (09:57:36) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Večeras otvorenje 24. Jazza u lapidariju s Aleksandar Dujin Orkestrom

Zabava, 03.07.2019. (12:18)
Aleksandar Dujin orkestar
Aleksandar Dujin orkestar

Bilo da više volite koncerte na otvorenom ili uživati u glazbi u intimnoj atmosferi uz čašu vina, otvorenje 24. Jazza u lapidariju u Poreču večeras nudi vrhunski glazbeni doživljaj na dvije lokacije. Vojvođanski pijanist i kompozitor Aleksandar Dujin, široj publici najpoznatiji kao pijanist Đorđe Balaševića, s orkestrom će u 21 sat na glavnom porečkom trgu otvoriti festival, a zatim za kraj večeri u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine održati i jam session.

Uvertira je to u bogat dvomjesečni program u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji do kraja kolovoza svake srijede, i to uz slobodan ulaz, nudi kvalitetne koncerte domaćih i inozemnih džez-glazbenika u samom središtu grada. Festival snažne tradicije održava se već 24. godinu zaredom, a posljednjih godina obogaćuje program Poreč Open Air Festivala.

Večerašnji koncert otvorenja na Trgu slobode publici će donijeti džez-repertoar u ritmu idealnom za tople ljetne večeri. Aleksandar Dujin Orkestar djeluje dvadesetak godina, publiku uvijek iznova oduševljava svojim večerima kubansko-brazilske glazbe, a uz iskusnog znalca Dujina na klaviru trenutno ga čine vokalistice Nevena Reljin i Vanja Matić Manić, Milena Jancarić na flauti, Damjan Grbac na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

Već iduće srijede program se nastavlja u lapidariju, gdje će do 28. kolovoza nastupiti Zvjezdan Ružić Sextet, Organic People, Dennis Jannah iz Nizozemske, Mouth of Sundays iz Austrije, Atanasovski-Mastorović duo, Darko Jurković Charlie Trio, Branimir Gazdik Quartet te austrijsko-hrvatski duo Klaus Paier i Asja Valčić.

24. Jazz u lapidariju održava se od 3. srpnja do 28. kolovoza pod pokroviteljstvom Grada Poreča - Parenzo, Turističke zajednice Grada Poreča i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Valamar Rivijerom i Austrijskim kulturnim forumom. Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan, a program dostupan na mrežnim stranicama Poreč Open Air Festivala i Pučkog otvorenog učilišta Poreč te na društvenim mrežama. (da)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno