Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:11:43) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Tjedna ponuda Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kultura, 01.07.2019. (15:58)

Glazbeno-scenska djelatnost

srijeda, 3. 7. u 21.00
24. Jazz u lapidariju
otvorenje festivala

Aleksandar Dujin Orkestar

Koncerti domaćih i inozemnih džez-glazbenika i ovog će ljeta svake srijede od 3. srpnja do 28. kolovoza okupljati sve ljubitelje džeza i bluza na 24. Jazzu u lapidariju. Festival počinje koncertom otvorenja s Aleksandar Dujin Orkestrom iz Srbije na Trgu slobode i u sastavu:

  • Aleksandar Dujin, klavir;
  • Nevena Reljin, vokal;
  • Vanja Manić Matić, vokal;
  • Milena Jancurić, flauta;
  • Damjan Grbac, kontrabas;
  • Tonci Grbušić, bubanj.

Iste večeri Aleksandar Dujin održat će i jam session u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, gdje će se do kraja kolovoza održati još osam koncerata. Ulaz je slobodan.

Likovna djelatnost

četvrtak, 4. 7. u 21.00

Grupa OHO

otvorenje izložbe, galerija Zuccato, Decumanus 34

trajanje izložbe: do 18. 8. 2019. - radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac.

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Neuokvireno Aleksandera Brezlana.

trajanje izložbe: do 20. 7. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 - 21.00, osim nedjeljom i blagdanom.

Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon (052)887–217.

Brezlanova umjetnička praksa obuhvaća širok spektar umjetničkih procesa od crteža, slikarstva i instalacije do grafičkog dizajna. Njegovi putnički dnevnici su sjajan primjer umjetnikove sposobnosti kretanja kroz svijet medija i izraza.

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

Izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid