Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:13:47) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Sudska odluka: Niste dužni osigurati vlastito testiranje zbog naplate kasko osiguranja

Zanimljivosti, 30.06.2019. (01:21)
(Izvor:Revija HAK)Link
Pixabay
Pixabay

Autor: Tatjana Potkonjak, portal HAK

Pametni znaju čemu služi pojas, a oni koji su uz to i boljeg materijalnog stanja, dobro znaju i čemu služi kasko! Najdraže svojstvo kasko osiguranja je ono da pokriva štetu čak i ako ste sami, samcati za nju krivi. Prometna nesreća, izlijetanje s ceste, šare po limu na parkingu, to su situacije u kojima se čezne za dovoljno kvalitetnom policom kasko osiguranja jer bi vam ona trebala zajamčiti naknadu štete čak i kad ste vi pogriješili, ili je oštećenje nastalo zbog vremenskih neprilika odnosno krađe, piše Revija HAK.

Tko god uzima kasko, polazi od temeljne pretpostavke da je baš izmišljen u svrhu pokrivanja nastalih troškova za koje ste sami krivi, neovisno o razlogu. Naravno, ako se ne radi o vožnji pod utjecajem alkohola, droga ili narkotika.

Imate kasko i situaciju u kojoj ste se sudarili s drugim vozilom? Čini vam se da biste mogli biti odgovorni za štetu na svojem i drugom vozilu? Ili ste, prebrzo vozeći, sletjeli u kanal, a pri prije toga i popili zericu neke žestice? Znači, nikom osim sebi zbog slijetanja u kanal štetu načinili niste!

Nema ozlijeđenih. Što ćete učiniti? Zvat ćete policiju, da vam utvrdi počinjenje prometnog prekršaja i da vas još „oderu” za pripadajuću kaznu. Hoćete li sami sebe prijavljivati? Zar sam sebi biti najveći neprijatelj? Sam sebi natovariti probleme na grbaču?

Dajte molim vas, pa ljudi smo, reći ćete! Osim toga, ne postoji zakonska obveza da to činite! Naprotiv zakon izrijekom definira da su vozači, sudionici u slučaju prometne nesreće u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta, dužni odmah ako je to moguće ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. Dok ne popune i potpišu to Izvješće ili na drugi način razmijene osobne podatke, ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće. Nema obveze obavještavanja policije u ovom slučaju!

Međutim, ako ipak dođe do očevida, znate što slijedi. Nije pri tom relevantno jeste li policijske službenike pozvali vi, drugi sudionik prometne nesreće ili netko treći, ili su oni slučajno naišli na vašu prometnu nesreću. Nastavite čitati ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč