Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:13:22) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Jakovčić predstavio prvu autorsku knjigu Parfait!

Istra, 29.06.2019. (09:23)

„Pet godina je u ovoj knjizi sažeto, dokumentarne stvari i ono što se u Hrvatskoj ne zna. Zato sam odlučio objaviti ovu knjigu, da ljudi imaju priliku vidjeti što je Nino iz Istre radio za našu zemlju u Europskom parlamentu. Zaista je puno sadržajnog posla zahvaljujući mom timu i meni bilo u Europskom parlamentu“, kazao je Ivan Jakovčić na sinoćnjoj promociji svoje prve autorske knjige „Parfait“! (op.a. fr. savršeno!) u Rovinju.

Zahvalivši svima na podršci sve ove godine, Jakovčić se pred brojnim uzvanicima osvrnuo na knjigu koja odražava njegove glavne aktivnosti i postignuća proteklih pet godina, tijekom 8. saziva (2014.-2019.) Europskog parlamenta.

Govoreći o najznačajnijim trenucima u svojoj karijeri europarlamentarca, Jakovčić je naveo da je na dnevni red Parlamenta uspio staviti čak 8 točaka, poput Rezolucije o Srebrenici, Proglašenja Dana Europe nacionalnim blagdanom te Zabrane nacističkih i fašističkih simbola u cijeloj EU. Osvrnuo se i na rad oko jadransko-jonske makroregije, a kao jednu od svojih najvećih pobjeda omogućio je proizvođačima Terana u Hrvatskoj korištenje imena Teran.

- Netko tko dolazi iz male Istre i male Hrvatske, ako zaista to želi i odluči, unatoč toj velikoj prepreci može jako puno napraviti. A ja sam htio naučiti kakva je Europa, kako razmišlja krajnja ljevica, kako krajnja desnica, htio sam i znao sam da mogu nastaviti raditi za našu Istru, i to su bili i više nego dovoljno motivi da pet godina ne popuštam, već maksimalno radim. Također, htio sam se uvjeriti da se mogu nositi s najozbiljnijim političarima i temama u Europi – zato sam uvijek bio toliko aktivan, kazao je Jakovčić, a sve je to dovelo do službenih rezultata koji ga svih pet godina svrstavaju među najaktivnije zastupnike u Europskom parlamentu, od njih 751.

Naglasio je da se u ovom mandatu aktivno bavio i pitanjima važnim za Sjevernu Irsku, Maltu, Sloveniju, Poljsku i Španjolsku. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra