Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:07:53) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Nedostaju deseci prometnih znakova uz ceste, policiji se ne prijavljuje krađe

Istra, 28.06.2019. (16:07)

Istarska policija je u proteklom razdoblju primila svega četiri prijave krađe prometnih znakova na cijelom svom području. S druge strane, porečki gradski vijećnik Kristijan Žužić je nedavno obišao teren i izbrojio da samo u Poreču i dijelu okolice uz ceste nedostaje čak 41 prometni znak.

U razgovoru sa stanovnicima čuo je pretpostavke da se možda radi o organiziranim krađama radi preprodaje materijala. O tome je izvijestio na gradskom vijeću.

Problem očito postoji, no policija dobiva nedovoljno saznanja i informacija s terena.

Spomenimo i da su prometni znakovi pričvršćeni običnim vijcima i maticama te ih se može ukrasti u manje od dvije minute. Nevjerojatno je da se u eri svemirskih letova ni ne pokušava iskoristiti nove materijale i tehnologije za bolje učvršćivanje znakova, kako bi se lopovima bar malo otežalo.

Bilo bi zanimljivo doznati kome i po kojoj cijeni se ukradena sirovina prodaje. Jer, da nema tržišta, vjerojatno ne bi bilo ni krađa.

Kako god bilo, žalosno je da se zbog nekoliko desetaka ili stotina kuna, koje se eventualno može dobiti preprodajom metalne sirovine, ugrožava živote i sigurnost sudionika u prometu. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore