Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:03:02) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Otvoren Ljetni kamp Grada Poreča

Iz Grada Poreča, 25.06.2019. (10:15)

Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu jučer je otvoreno 22. izdanje Ljetnog kampa Grada Poreča, tradicionalnog ljetnog programa za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji Grad Poreč sufinancira od prve godine. Sedamdesetak mališana u pratnji trenera pozdravilo je dizanje zastave Kampa, ceremoniju kojom se obilježava početak njegova rada. Zastavu je u pratnji trenera i djece podignuo gradonačelnik Loris Peršurić.

Grad Poreč sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu sa svog područja, a u ovaj su program uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi, za koje boravak u Kampu Grad podmiruje u cijelosti. Ovogodišnji Ljetni kamp obiluje programima koji će razveseliti mališane i njihove roditelje, a u slučaju lošeg vremena održavat će se u prostorima Centra za mlade Poreč. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa osiguran je i svakodnevan prijevoz djece iz prigradskih naselja.

Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još tri u trajanju od po 14 dana. Ljetni kamp radi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike od 6:45 do 16:15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice.

Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece, dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more – košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje. Dnevni program u Kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice. Polaznici će se moći uključiti i u glazbenu radionicu, šahovsku, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders i Volim Poreč. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, bit će tu zanimljivih gostiju i edukacija iz porečkih udruga.

Voditelji aktivnosti stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine u Kampu će raditi kineziolozi, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi.

Aktivnosti u Ljetnom kampu možete pratiti i putem Facebook profila Ljetni kamp Grada Poreča. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6